ABD istihbaratı: Taliban 90 günde Kabil’i ele geçirebilir

Düzenleyen:
ABD istihbaratı: Taliban 90 günde Kabil’i ele geçirebilir

DÜNYA Haberleri

Taliban, bir haftada Afganistan’da 9 eyalet başkentini ele geçirdi. Bunlar Feyzabad, Ferah, Pul-i Humri, Sar-i Pul, Şibirgan, Aybak, Kunduz, Talukan ve Zaranj. ABD istihbaratı başkent Kabil’in de birkaç ay içinde Taliban’ın eline geçebileceğini değerlendiriyor.

İsminin açıklanmaması şartıyla Reuters’e konuşan Amerikalı istihbarat yetkilisi, “Taliban 30 günde Kabil’i dünyadan koparabilir, muhtemelen 90 gün içinde de ele geçirebilir” dedi. İstihbaratçı, Afgan güvenlik kuvvetlerinin daha fazla direniş göstererek ivmeyi tersine çevirebileceğini söyledi. Öte yandan, Taliban ilerleyişini sürdürürken Katar’ın başkenti Doha’da da barış görüşmeleri yapılıyor. Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi, “Halen bir heyetimiz Doha’da bulunuyor. Pakistanlı yetkililer, Afganistan'da barış ve istikrarın teşviki için tüm paydaşlarla ilişki kuruyor” dedi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...