Gürcistan'da "Saakaşvili" isyanı

Düzenleyen:
Gürcistan'da "Saakaşvili" isyanı

DÜNYA Haberleri

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Özgürlük Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, tutuklanan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin serbest bırakılmasını istedi.

Hakkında çeşitli suçlamalar sebebiyle 6 yıl hapis cezası alan ve bu sebeple 8 yıldır eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, 1 Ekim'de ülkesine döndü. Ardından hakkındaki gıyabi hapis cezaları sebebiyle gözaltına alınarak, Rustavi kentindeki hapishaneye götürüldü. Saakaşvili, cezaevinde başlattığı açlık grevinin 13'üncü gününe girdi.

Gürcistan'da

SANATÇILAR DA DESTEK VERDİ

Onun serbest kalmasını talep eden binlerce destekçisi de başkent Tiflis'te sokağa çıktı. Saakaşvili'nin de kurucusu olduğu ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareketinin organize ettiği protesto gösterisine ülkenin çeşitli bölgelerinden vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 4 saat süren gösteride konuşan siyasetçiler, sanatçılar ve gazeteciler, Saakaşvili'nin asılsız suçlamalarla yargılandığını savundu.

Gürcistan'da

"HAPİSTE TUTULMAYI HAK ETMİYOR"

Birleşik Ulusal Hareketi Partisi Başkanı Nika Melia, burada yaptığı konuşmada, Saakaşvili'nin çağdaş ve başarılı bir siyasetçi olduğunu, hapishanede tutulmayı hak etmediğini ifade etti. Yerel seçimde partisi tarafından Tiflis Belediyesi Başkanı adayı olarak da gösterilen Melia, 30 Ekim'de seçimde 2'nci turun yapılacağını hatırlatarak, halkı sandık başına gitmeye çağırdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...