Fransa, İngiltere'yi tehdit etti: 8 gün içinde misilleme yapılacak

Düzenleyen:
Fransa, İngiltere'yi tehdit etti: 8 gün içinde misilleme yapılacak

DÜNYA Haberleri

Fransa, İngiliz sularında avlanmaları için balıkçılarına lisans vermemeye devam etmesi halinde İngiltere'ye karşı 8 gün içinde misilleme yapılacağını duyurdu.

Fransa İngiltere'ti tehdit edip 8 gün içinde misilleme yapacaklarını duyurdu. Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, yaptığı açıklamada, yaşanan balıkçı sorununda çok sabırlı davrandıklarını, İngiltere'nin Fransız balıkçılara İngiliz sularında avlanmaları için gerekli lisansı, bilgi eksikliği sebebiyle değil siyasi tercihi sonucu vermediğini belirtti.

'BU AVRUPA'NIN SORUNU'
Bunun sadece Fransa'nın değil aynı zamanda Avrupa'nın da sorunu olduğunu ifade eden Beaune, bu konuda Avrupalı ortaklarını harekete geçirdiklerini söyledi.

'8 GÜN İÇİNDE MİSİLLEME YAPACAĞIZ'
Beaune, İngiltere'nin Fransız balıkçılara lisans vermemeye devam etmesi ve olumlu işaret almamaları halinde 8 gün içinde ulusal veya Avrupa düzeyinde misilleme yapacaklarının altını çizdi.

İNGİLTERE VE FRANSA ARASINDAKİ GERİLİMİN SEBEBİ
AB ve İngiltere arasında 2021'deki balıkçılık kotalarının belirlenmesine yönelik müzakerelerde uzlaşı sağlanabildi ancak özellikle Fransız balıkçılar belirlenen bölgelerde faaliyet gösteremedi. İngiltere'ye bağlı Jersey Adası yönetimi, kendi sularında avlanmaya devam etmek isteyen Fransız balıkçı teknelerinden, geçmişteki faaliyetlerine dair kanıt sunmalarını istemişti. Bu durum, İngiltere ve Fransa arasında gerilime neden oldu.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...