Azerbaycan'dan Ermenistan'a ikaz: Rahat durmazsanız karşılığını alırsınız

Düzenleyen:
Azerbaycan'dan Ermenistan'a ikaz: Rahat durmazsanız karşılığını alırsınız

DÜNYA Haberleri

Karabağ’da aldığı ağır yenilgiden ders çıkarmayan Ermenistan yine tahrik etti, yedi Azerbaycan askeri şehit düştü. Dışişleri Bakanı Bayramov, "Toprak iddialarına yönelik açıklama duyuyoruz. Bunlar tehlikeli sözler. Her adıma karşılığını veririz" uyarısında bulundu.

Azerbaycan’ın Karabağ zaferinin üzerinden bir yıl geçti ama Ermenistan bu mağlubiyeti hâlâ kabullenemedi. Ermenistan, sık sık sınırda taciz atışlarına başladı. Bu durum ile ilgili konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov "Maalesef Ermenistan’ın hâlâ rövanşist söylemlerine şahit oluyoruz. Hâlen toprak iddiasında bulunuyorlar. Bunlar çok tehlikeli açıklamalar" dedi.

"Ermenistanlı siyasileri daha akılcı, daha sorumluluk sahibi gibi davranmaya çağırıyoruz" diyen Bayramov, Eğer uluslararası hukuka uygun davranmazlarsa, Azerbaycan’a yönelik herhangi tehlikeli bir adım attıklarını sezersek hiç tereddüt etmeden gereken karşılığı veririz. Bizim tercihimiz bölgede huzur, barış ve güvenliğin sağlanması” ifadelerini kullandı.

"AZERBAYCAN BUNA HAZIR"

Bayramov, Cumhurbaşkanı Aliyev ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgede istikrarın ve gelişmenin sağlanması yönündeki yapıcı mesajlarını da hatırlatarak "Şu an için de iki taraf arasındaki normalleşme sürecinden bahsetmek mümkün. Azerbaycan buna hazır" dedi.

Zengezur koridoruyla ilgili de konuşan Bakan Bayramov, şunları söyledi: Bu koridorun açılması çok önemli. Türkiye üzerinden Avrupa pazarına ulaşma imkânımız olacak. Aynı şekilde Türkiye de Azerbaycan üzerinden Orta Asya’ya ulaşacak. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...