Omicron mutasyonu Japonya'ya sıçradı: Tedbirler artırılacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Omicron mutasyonu Japonya'ya sıçradı: Tedbirler artırılacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Koronavirüsün Güney Afrika'da ortaya çıkan 'omicron' varyantının Japonya'da da tespit edilmesinin ardından ülkede tedbirleri sıklaştırma kararı alındı.

Koronavirüsün 'delta varyantı' tüm dünyada korkuya neden olmuş, varyantın yayılması ile vaka ve ölüm oranlarında artış yaşanmıştı. Birçok ülke yeni ortaya çıkan ve delta kadar etkili olması beklenen 'omicron' mutasyonu için önlem alırken, Japonya'da ilk vaka tespit edildi.

Başbakan Kişida Fumio, düzenlediği basın toplantısında ilk vaka sonrası sınır kapılarını kapatmanın 'geçici bir çözüm' olacağını belirtti. Bilinmeyen bir riskle karşı karşıya kalındığını ve her tedbiri almanın en iyi yol olduğunu söyleyen Kişida, en kötü senaryoya göre hazırlık yapacaklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Goto Şigeyuki ile bir araya geleceğini söyleyen Başbakan Kişida, varyanta karşı alınacak tedbirleri görüşeceğini söyledi.

İLK 'OMICRON' VAKASI NAMBİYALI DİPLOMAT

Tokyo'daki Narita Havalimanı'na ulaşan 30 yaşlarında Namibyalı bir diplomatın yaptırdığı PCR testi pozitif çıkmış, diplomatın virüsün Omicron varyantını taşıdığı bildirilmişti.

Kyodo ajansı ve kamu yayıncısı NHK, bunun Japonya'daki ilk Omicron varyantı vakası olduğunu duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...