Kadınlar karantinada erkeklere göre daha fazla kilo aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Kadınlar karantinada erkeklere göre daha fazla kilo aldı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Covid-19 salgını sebebiyle evlere kapanmalar genelde insanların kilo almalarıyla sonuçlandı. İngiltere’de yapılan araştırma, kadınların karantinadan erkeklere göre daha kilolu çıktığını ortaya koydu.

938.000 yetişkinin bilgilerini analiz eden araştırmacılar fazla kiloluluktan obezliğe geçiş ihtimalinin erkeklerde yüzde 9, kadınlarda yüzde 13 olduğunu tespit ettiler.

KİLO ALMA RİSKİ KADINLARDA YÜZDE 44 DAHA FAZLA 

Bu, kadınlarda riskin yüzde 44 daha fazla olduğu anlamına geliyor.  Leicester Üniversitesi’ndeki araştırmaya liderlik eden Profesör Thomas Yates, bu duruma çocuk bakımından dolayı kadınların fazla hareket etmemesinin yol açtığını söyledi.

Çocukları okula götürme ya da alışveriş yapmanın ailede genelde kadınlara kaldığını ifade eden Yates, “Bu faaliyetlerden uzak kalmaları ve bir de stres sebebiyle beslenma alışkanlıklarının bozulması kadınların daha fazla kilo almasına yol açtı. Karantinada alışverişi genelde erkekler yaptı. Alışveriş ve benzeri sebeplerle erkeklerin  aktifliklerinde karantinada da çok fazla azalma olmadı” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...