Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye seyahat yasağı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye seyahat yasağı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suudi Arabistan’da artan Covid-19 vakaları nedeniyle yeni tedbir kararları aldı. Ülkede aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkeye seyahat yasağı getirdi.

İki yıldır küresel salgın haline gelen koronavirüste sona gelindi. Türkiye’de vaka sayılarındaki düşüşler, tedbirlerin azalmasını sağlıyor. Suudi Arabistan’da özellikle son birkaç haftada artışa geçen Covid-19 vakalarının ardından yeni bir tedbir kararı alındı.

 

Suudi Arabistan, aralarında Türkiye’nin de olduğu 16 ülkeye vatandaşlarının seyahat etmesini yasakladı. Listede Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Lübnan, Suriye, İran, Afganistan, Yemen, Somali, Etiyopya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Libya, Endonezya, Vietnam, Ermenistan, Belarus ve Venezuela yer aldı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI GÖRÜLMEDİ

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, dünyada hızla yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsünün ülkede şu ana kadar tespit edilmediğini duyurdu. Sağlık Bakanı Yardımcısı Abdullah Asiri, hükümetin maymun çiçeği virüsünün ülkede tespit edilmesi durumunda buna karşı savaşmak için yeterli güce sahip olduğunu belirterek, “Şu ana kadar insanlar arasında bulaşma çok sınırlı. Bu yüzden vaka tespit edilen ülkelerde bile bunun salgına dönüşmesi çok düşük” ifadelerini kullandı.

11 ÜLKEDE 80 VAKA TESPİT EDİLDİĞİNİ DUYURDU

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından maymun çiçeği virüsü hakkında yapılan son açıklamada, 11 ülkede 80 vakanın tespit edildiği duyurulmuş ve salgın nedeniyle ilgili çalışmaların devam ettiği aktarılmıştı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...