Katliamın belgeleri Türkiye'de

- Güncelleme:
Katliamın belgeleri Türkiye'de

Dünya Haberleri

Suriye Baas Partisi "Kriz Masası" Müdürü ve Beşar Esad'ın eski danışmanlarından Abdulmajeed Barakat Esad'ın imzaladığı katliam belgelerini gösterdi

Suriye Baas Partisi "Kriz Masası" Müdürü ve Beşar Esad'ın eski danışmanlarından nbsp; Abdulmajeed Barakat nbsp; Türkiye'ye kaçarak beraberinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ve rejiminin nbsp; ayaklanmalara nbsp; karşı nasıl hareket edeceğini gösteren orijinal imzaları ile resmi belgeleri getirdi.
Bu konuda Al Jezire televizyonuna açıklamalarda bulunan nbsp; Barakat belgeleri göstererek Baas Partisinin nbsp; Suriye'de sivillere karşı Suriye rejiminin vahşetnin ispatlandığını nbsp; söyledi. Belgelerde Suriye içişlerni bakanlığınına ve Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın imzalarıyla nbsp; Suriye yönetiminin resmi logosu yer alıyor. Bazı belgelerde muhalefetle çatışma yapılan yerlerde nbsp; üst düzey güvenlik gö revlileri tarafından rapor edilmiş bilgiler, Suriye'nin nbsp; farklı illerinde protesto gösterileri ve askeri operasyonların kayıtları içeriyor.
Belgelerden biri nbsp; Suriye İçişleri Bakanlığı yetkilisi taraf ından Humus nbsp; valisine yazılan nbsp; nbsp; Arap Ligi gözlemcilerin ziyareti öncesinde şehirde alını acak önlemleri açıklıyor.Belgelerde nbsp; Humus, Dera, Hama ve Idlib gibi şehirlerde yaşayan sivillere kar şı Suriye güvenlik güçleri tarafından düzenlenen özel askeri baskınlar ve operasyonlar hakkında bilgi içeriyor. Belgeler nbsp; BM yetkililerine teslim edilecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...