ABD basınından Bayraktar TB2 analizi... ''Körfez ülkeleri Türk İHA'larına doyamıyor''

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD basınından Bayraktar TB2 analizi... ''Körfez ülkeleri Türk İHA'larına doyamıyor''

DÜNYA Haberleri

ABD merkezli Bussiness Insider dergisi, Arap ülkelerinin Bayraktar TB2 insansız hava araçlarına olan ilgisini haberleştirdi. Dergi, TB2'lerin ihracat başarısını ''Körfez ülkeleri Türk İHA'larına doyamıyor'' şeklinde okuyucularına sundu.

Önce Suriye ve Libya’da ardından Karabağ savaşındaki başarısıyla dikkat Bayraktar TB2 insansız hava araçlarına yurtdışından talep artıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez ziyareti esnasında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) imzalanan anlaşmalarla bu iki ülkeyle TB2 satışına ilişkin milyarlarca dolarlık anlaşmalar imzalandı.

Selçuk Bayraktar tarafından Türkiye tarihinin en büyük havacılık ihracatı olarak duyurulan anlaşmalar, yabancı basın organlarının TB2’yi daha ilgisini artırdı

‘’SUUDİ ARABİSTAN VE BAE TÜRK İHA’LARINA DOYMUYOR’’

ABD merkezli Business Insider da Türk İHA'ları ve Arap coğrafyasında bu silah sistemine artan ilgiyi yazdı.

"Suudi Arabistan ve BAE, endişelenmeyi bırakıp Türkiye'nin Bayraktar İHA'larını sevmeyi nasıl öğrendi?" başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Business Insider, haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'nin yerli askeri insansız hava araçlarına doyamıyor gibi görünüyor. Her iki ülke de son aylarda Türk Bayraktar insansız hava araçları için milyarlarca dolarlık önemli anlaşmalar imzaladı."

ABD basınından Bayraktar TB2 analizi... ''Körfez ülkeleri Türk İHA'larına doyamıyor''

KÖRFEZ ÜLKELERİNİN TÜRK İHA’LARINA ARTAN İLGİSİ

"Anlaşmalar, Körfez ülkeleri arasında Türk yapımı teçhizata artan ilgiyi yansıtıyor ve son yıllarda bölgedeki diğer konulardaki farklılıklara rağmen Türkiye'nin Ortadoğu'daki komşularına silah satma arzusunun arttığının işaretleri" değerlendirmesinde bulunan Amerikan sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Riyad ziyareti kapsamında rekor bir anlaşmaya imza atıldığını hatırlattı.

Anlaşmanın Kuveyt'in TB2'yi sipariş eden 28. ülke olmasından bir ay sonra imzalandığının altını çizen Business Insider, "Anlaşmalar, önde gelen Arap Körfez ülkelerinin sadece birkaç yıl içinde hızla Türk insansız hava araçlarının en büyük müşterileri haline geldiğini gösteriyor." dedi.

‘’ÇİN İHA’LARI ÇEKİCİLİĞİNİ KAYBETTİ’’

Körfez ülkelerinin, daha önce Çin yapımı İHA'lar satın aldığını belirten ABD merkezli site, yazıda şu ifadelere yer verdi:

"Bu muazzam anlaşmalardan önceki on yıl boyunca, Suudiler ve Birleşik Arap Emirlikleri esas olarak Çin insansız hava araçlarını, özellikle de Yemen ve Libya'da savaş gören Wing Loong II'yi satın aldı. Ancak Çin yapımı İHA'lar, TB2'nin hızlı yükselişinin karşısında çekiciliğini kaybetti."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...