ABD sağlık sistemi alarmda! Hemşirelerin üçte biri mesleği bırakmayı planlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD sağlık sistemi alarmda! Hemşirelerin üçte biri mesleği bırakmayı planlıyor

DÜNYA Haberleri

Amerikan sağlık personelinin koronavirüs salgını sonrası deneyimlediği zihinsel sağlık ve esenlik sorunları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Yapılan son anketlerden bir tanesi çarpıcı gerçeği ortaya koydu. Hemşirelerin neredeyse üçte biri mesleklerini bırakmayı düşünüyor.

ABD genelinde hastanelerde personel sıkıntısı birkaç yıldır bir sorun olarak tecrübe ediliyor.

Sağlık personeli sıkıntısı tükenmişlik nedeniyle çok sayıda istifanın ardından geçen yılın başlarında zirveye ulaştı.

Personel krizi, hastane operatörlerinin maliyetlerini artırırken, tıbbi personel sağlayıcılarının karlarını artırdı.

AMERİKALI HEMŞİRELER BIKMIŞ DURUMDA

Bir ankete göre, ABD’deki hemşirelerin neredeyse üçte biri, koronavirüs salgını sonrası bunalmış ve yorgun hissettiklerinden dolayı mesleklerini bırakmayı düşünüyor.

AMN Sağlık Hizmetleri tarafından 18.000'den fazla hemşireyle yürütülen anket, COVID-19'un tetiklediği istifa dalgasının başladığı 2021 yılına göre %7 artışla katılımcıların %30'unun kariyerlerini bırakmak istediğini gösterdi.

Anket ayrıca hemşirelerin %36'sının sektörde çalışmaya devam etmeyi planladığını ancak iş yeri değiştirebileceğini gösterdi.

ABD sağlık sistemi alarmda! Hemşirelerin üçte biri mesleği bırakmayı planlıyor

AMERİKAN SAĞLIK SİSTEMİ SORGULANIYOR

Anket, hemşirelerin %69'u maaşlarının artırılmasını ve %63'ünün streslerini azaltmak için daha güvenli bir çalışma ortamı istemesiyle çeşitli değişikliklerin gerekli olduğunu gösterdi.

Bu, hemşirelik iş gücünün salgın sonrası deneyimlediği zihinsel sağlık ve esenlik sorunlarının altının çizildiği bir başka gösterge olarak değerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...