ABD'nin BM Büyükelçisi: Dünya, nükleer bir felaketi kıl payı atlattı

Düzenleyen:
ABD'nin BM Büyükelçisi: Dünya, nükleer bir felaketi kıl payı atlattı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Rusya'nın Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik saldırısına ilişkin "Dünya nükleer bir felaketi kıl payı atlattı" yorumunda bulundu.

Rus ordusu, dün gece Ukrayna'nın Enerhodar şehrindeki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırdı. Yaşanan çatışma sırasında santrelde yangın çıktı. Ruslar, bölgede kontrolü sağlarken alevler de söndürüldü. Ancak bu yaşanılanlar, bütün dünyanın yüreğini ağzına getirmeye yetti.

Bu durum sonrası Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi acil toplandı. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, brifinginde, Rusya'nın Ukrayna'daki nükleer santrale yönelik saldırısını "pervasızlık" olarak yorumladı. Thomas-Greenfield, saldırının Avrupa'daki en büyük nükleer santrali ve sivillerin güvenliğini tehlikeye attığını belirtti.

"Dünya, dün gece nükleer bir felaketi kıl payı atlattı" diyen Thomas-Greenfield, Rusya'ya askerlerini santralden çekmesi çağrısı yaptı. Thomas-Greenfield, Rusya Devleti Başkanı Vladimir Putin'e, birliklerini nükleer santrale "intihar görevine" göndermemesini dile getirdi.

"RADYOAKTİF SIZINTI YOK"

 Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise Zaporijya Nükleer Santrali'nin tamamen çalışır durumda olduğunu ve radyoaktif sızıntı tehlikesi bulunmadığını söyledi. Rus Büyükelçi Nebenzia, Rusya ordusunun santralin kontrolünü 28 Şubat'ta ele geçirdiğini belirterek, saldırının "yalan ve yapay bir histeri" olduğunu iddia etti. Nebenzia, Rusya'nın "Çernobil trajedisini" Belarus ve Ukrayna halkıyla yaşadığını belirterek, radyasyonun normal seviyelerde tutulmasına herkesten daha fazla önem verdiğini kaydetti.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...