ABD'nin şova dönüştürdüğü yardımlara açlıktan kırılan binlerce Gazzeli böyle koştu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Gazze'de başlattığı topyekün ablukada 149 gün geri kalırken, 30 binden fazla masum sivil kanlı saldırılarda can verdi. Şehre giren kısıtlı yardımı da şubat ayında önemli ölçüde azaltan İsrail, 2 milyon Gazzeliyi açlıkla baş başa bıraktı. ABD'nin geçtiğimiz günlerde Gazze'ye havadan gönderdiği yardımlar ve binlerce kişinin yardıma koştuğu anlar ise kameralara yansıdı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de başlattığı topyekün ablukanın 149. gününde en az 15 Filistinli çocuk yetersiz beslenme ve susuzluktan hayatını kaybetti.

YARDIMLAR KEYFİ ENGELLENİYOR

CNN, İsrail güçlerinin Gazze'ye girmesine izin verilen maddelerle ilgili "keyfi ve çelişkili kriterler" oluşturduğunu, anestezi makinelerinin, oksijen tüplerinin, vantilatörlerin ve su filtreleme sistemlerinin dağıtımını engellediğini bildirdi.

Öte yandan yardım kuruluşları ise şubat ayında İsrail'in ocak ayına göre yardım kamyonunun sadece yarısının Gazze'ye girmesine izin verdiğini bildirdi.

İSRAİL'E YAPTIRIM ÇAĞRISI

Yardımlar yarı yarıya azalırken, BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri “Bu kıtlığı sona erdirmenin/önlemenin tek yolu derhal ateşkestir. Ateşkes sağlamanın tek yolu ise İsrail'e yaptırım uygulamaktır." diye konuştu.

BM yetkilileri, iki yaşın altındaki her altı çocuktan birinin akut yetersiz beslenmeden muzdarip olduğu Gazze Şeridi'nde yaşayan 2,5 milyon Filistinliye karşı İsrail'in bilinçli olarak açlık politikası yürüttüğünü bildirdi.

"ABD ŞOV YERİNE, İSRAİL'E BASKI YAPSIN"

ABD'nin geçtiğimiz günlerde havadan gönderdiği yardımlara dikkat çeken İngiliz Tümgeneral Charlie Herbert, şov gösterisine dönüştürülen, "tiyatral" hava indirme operasyonu yerine Washington'un İsrail'i Gazze'ye yeterli sayıda yardım kamyonunun girmesine izin vermeye zorlaması gerektiğini söyledi.

Herbert, ABD'nin İsrail'e dünyanın en gelişmiş bombalarını verirken, bu silahlarla vurulan insanlara ise gökten damla damla yardım yağdırılmasını 'ikiyüzlülüğünün bir örneği' diyerek kınadı.

"İNSANİ YARDIM TİYATROSU"

ABD'li gazeteci Ali Abunimah ise ateşkes için İsrail'e yaptırım konusunda kılını kıpırdatmayan ABD'nin hava operayonunu "insani yardım tiyatrosu" olarak nitelendirdi. 

BİNLERCE GAZZELİ YARDIMLARA KOŞTU

O hava operasyonundan da yeni görüntüler geldi. Görüntülerde binlerce aç sivilin yardımlar daha havadayken koşmaya başladığı görüldü. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...