Avrupa'da enerji krizi: İsveç kiliseleri kapatmaya başlıyor

Düzenleyen:
Avrupa'da enerji krizi: İsveç kiliseleri kapatmaya başlıyor

DÜNYA Haberleri

Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’ya yaptırım uygulayan Avrupa, sert bir kış geçirmeye hazırlanıyor. Rusya’nın doğal gaz ihracatını keseceğini açıklamasının üzerine Avrupa ülkeleri birer birer önlemler almaya başladı. Bu ülkelerden biri de İsveç…

Enerji krizi dalga dalga özellikle Avrupa’da yayılırken, enerjide Rusya’ya sırtını dayayan Avrupa ülkeleri kışı nasıl atlatacaklarını düşünmeye başladı. Birçok ülke banyo yapmaktan ısınmaya kadar doğal gaz kullanımında vatandaşlarını kısıtlamaya yönelik politikaları uygulamaya başladı. İsveç ise bazı kiliselerin kapatılmasına karar verdi. 
İsveç Kilisesi’nin kültürel miras bölümü başkanı Markus Dahlberg, Dagens Nyheter gazetesine bir açıklama yaparak, özellikle enerji fiyatlarının yüksek olduğu İsveç’in güneyinde çeşitli politikaların uygulanabileceğini söyledi. Lund piskoposluğundan Andreas Månsson ise 540 kiliseden 150'sinin bu kış aylarında kapatılabileceğini belirtti. 
ENERJİ KRİZİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye başlaması üzerine birçok Avrupa ülkesi Rusya’ya çeşitli ekonomik, ticari ve hatta kültürel yaptırımlar uygulamaya başladı. Bunun üzerine Rusya, Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa’ya gaz arzının kesileceğini açıkladı. Kış aylarında nasıl ısınacaklarının derdine düşen Avrupa ülkeleri bir yandan alternatif enerji kaynaklarını nasıl üretebileceklerini ya da ithal edebileceklerini düşünmeye başladı. Öte yandan birçok ülkede doğal gaz kullanımına ilişkin önlemler ve kısıtlamalar tartışılıyor. 
RUSYA ‘DOST OLMAYAN ÜLKELERİ’ AÇIKLADI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı ‘dost olmayan ülkeler’ listesine göre Kremlin hükümeti, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra onlarca ülkeyi kara listeye aldı. Bu ülkeler arasında Karadağ, Ukrayna, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Monaco, San Marino, Norveç, Liechtenstein ve Kuzey Makedonya gibi AB üyesi olmayan Avrupa ülkeleri de yer aldı. Ayrıca Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Tayvan ve Singapur da Rusya’nın kara listesindeki ülkeler. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...