Bahmut'ta çatışmalar yeniden alevlendi! Ukrayna taarruza geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bahmut'ta çatışmalar yeniden alevlendi! Ukrayna taarruza geçti

DÜNYA Haberleri

Ukrayna-Rusya savaşının başladığından bu yana en şiddetli çatışmaların yaşandığı Bahmut şehrinde bir süredir sessizlik hakimdi. Geri çekilen Ukrayna ordusu, yeniden düşman hatlarına saldırmaya başladı. Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Aleksandr Sırskiy "Ruslar imha ediyoruz" dedi.

Ukrayna'nın Donetsk Oblastında bulunan Bahmut şehrinde 9 aydır süren savaş, geçtiğimiz haftalarda son buldu. Tamamen yerle bir olan şehirde Ukrayna ve ABD'nin iddiasına göre Rusya'ya bağlı 20 bin kişi hayatını kaybetti, 80 bin kişi de yaralandı. 

"RUSLARI İMHA EDİYORUZ"

Kentin tamamı Rusya'nın kontrolüne geçtiği öne sürülürken Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Aleksandr Sırskiy'den yeni bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, doğu cephesindeki durumu değerlendiren Sırskiy "Bahmut yönünde Rusları imha etmeyi sürdürüyoruz. Savunma Kuvvetlerimiz ilerliyor. Onları karadan ve havadan vuruyoruz” ifadesini kullandı.

"BİRLİKLERİMİZ 1.600 METRE İLERLEDİ"

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar da bugün Ukrayna birliklerinin doğu cephesinde karşı taarruz operasyonları yürüttüğünü belirtti. Malyar “Düşmanın şiddetli direnişine, hatlarını ve mevzilerini tutma girişimlerine rağmen birliklerimiz Оrіhоvо Vasilivka ve Paraskoviivka’da yönünde 200-1.600 metre arası, Іvаnіvske-Klişiyivka yönünde 100-700 metre arasında ilerleme kaydetti” dedi. Savunma Bakan Yardımcısı Malyar, çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

BAHMUT'UN ÖNEMİ NEDİR?

Ukrayna’nın doğusundaki küçük sanayi şehri olan Bahmut, uzun bir zamandır Rus birliklerinin hedefinde. Güvenlik uzmanlarına göre Bahmut’un çok az stratejik değeri var. Ancak şehir, iki taraf için de sembolik bir önem kazandı. Ukraynalı yetkililer buradaki savaşı, Rus birliklerine olabildiğince fazla kayıp verdirmek amacıyla sürdürdüklerini söylüyor. Rusya için ise Bahmut’un ele geçirilmesi, Donbas bölgesinin tamamının kontrol edilmesi anlamına geliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...