Baltık ülkesi: Belarus ve Rusya vatandaşları ''ulusal tehdit''

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Baltık ülkesi: Belarus ve Rusya vatandaşları ''ulusal tehdit''

DÜNYA Haberleri

Litvanya’da Rusya ve Belarus vatandaşlarına yönelik tedbirler alınıyor. Litvanya Göçmenlik Dairesi, ülkede ikamet eden 1164 Belarus ve Rusya vatandaşının ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi, Baltık ülkelerinde yaşayan Rus ve Belarus vatandaşlarının geleceğini tehlikeye attı. Litvanya İçişleri Bakanlığına bağlı Daireden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iki müttefik ülke vatandaşlarına ait vize ve oturum izni gibi konularda titizlikle çalışıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Litvanya'da ikamet eden 1164 Belarus ve Rus vatandaşının ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunun tespit edildiği belirtilerek, bunlardan 910'unun Belarus, 254'ünün ise Rusya vatandaşı olduğu bilgisi verildi.

OTURUM İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

Söz konusu kişilerin oturma izinlerinin iptal edildiği ve tamamının Litvanya'ya girişinin yasaklandığı bildirildi.

Karar, Litvanya hükümetinin, ülkede yaşayan Rus ve Belaruslulardan Rusya'nın 2014'te Kırım'ı yasa dışı olarak ilhak etmesine ilişkin görüşlerin sorulduğu bir anket yapmasının ardından geldi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...