Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD'den Rusya'ya destek verenlere tehdit: Kuzey Kore yaptırımları uygularız

ABD'den Rusya'ya destek verenlere tehdit: Kuzey Kore yaptırımları uygularız

ABD, Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'yı destekleyen kişi ve kuruluşlara Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımları uygulamakla tehdit etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew, Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımları hatırlatarak aynısını Rusya ve destekçilerine uygulamaktan çekinmeyeceklerini ifade etti.

Kaydet
a- | +A

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Rusya-Ukrayna savaşında Rusya’ya destek veren kişi ve kuruluşlara Kuzey Kore yaptırımları uygulamaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Miller, basın açıklamasında, son dönemde artan Kuzey Kore ve Rusya yakınlaşmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Kore Yarımadası ve Ukrayna'daki güvenlik sorunlarına ilişkin Miller, "Geçmişteki çeşitli faaliyetleri nedeniyle Kuzey Kore'ye birtakım yaptırımlar uyguladık. Ayrıca Rusya'ya savaş çabasında destek olan dünya genelinde bazı kuruluşlara ve kişilere yaptırımlar uyguladık. Gelecekte de bunu yapmaktan çekinmeyeceğiz." dedi.

BAKMADAN GEÇME
Rusya açık açık tehdit etti "Nükleer silah kullanırız"
HABER

Rusya açık açık tehdit etti "Nükleer silah kullanırız"

ABD istihbaratı: Rusya, Belarus
HABER

ABD istihbaratı: Rusya, Belarus'a nükleer başlık sevk etti

Ayrıca, geçen hafta 1950-1953'teki Kore Savaşı'nda çatışmayı sona erdiren Panmunjom Ateşkes Antlaşması'nın 70. yıl dönümü için düzenlenen askerî geçit törenine Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun katılımı hakkında değerlendirmede bulunan Miller, "Savunma Bakanı Şoygu, Kuzey Kore'ye tatil için gitmiş gibi görünmüyor." diye konuştu.

KUZEY KORE-RUSYA SİLAH TİCARETİ İDDİASI

Kuzey Kore ve Rusya'nın silah ticareti yaptığı iddialarına ilişkin ise Miller, "Daha önce ihlaller veya yaptırım gerektiren eylemler tespit ettiğimizde Kuzey Kore ve Kuzey Koreli kuruluşlara yaptırım uygulamaktan çekinmedik ve gelecekte de çekinmeyiz." değerlendirmesini yaptı.

Matthew Miller, Kuzey Kore ve Rusya arasında güçlenen ikili ilişkilerin uluslararası güvenlik açısından yararlı olmadığını dile getirdi.

Kuzey Kore, 1950-1953'teki Kore Savaşı'nda çatışmayı sona erdiren Panmunjom Ateşkes Antlaşması'nın 70. yıl dönümü için düzenlenen askerî geçit törenine Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da katılmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Şoygu'nun, Kuzey Kore'ye silah almak için gitmiş olabileceğini açıklamıştı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı, diğer ülkelerin Kuzey Kore ile "yasa dışı" silah ticaretine "derhal" son vermesi çağrısı yapmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.