Biden ile Netanyahu'nun arası açılıyor! ABD'yi, İsrail hükümetini bölmeye çalışmakla suçladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Biden ile Netanyahu'nun arası açılıyor! ABD'yi, İsrail hükümetini bölmeye çalışmakla suçladı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'de binlerce sivilin katili İsrail Başbakanı Netanyahu ile en önemli destekçisi ABD Başkanı Biden ile arası açılıyor. İsrailli bakan, ABD'yi, İsrail hükümetini bölmeye çalışmakla suçladı.

İsrail dünyanın gözü önünde Gazze Şeridi'nde katliam yapıyor... 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen soykırımın en büyük destekçisi hiç şüphesiz ABD oldu. Ancak yakın bir zamanda seçime gidecek olan ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Gazze'de ateşkes ilan edilmesi yönündeki baskıları İsrail hükümetiyle arasını açtı. İsrailli bakan, ABD'yi, İsrail hükümetini bölmeye çalışmakla suçladı.

ABD HÜKÜMETİ İSRAİL'İ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Washington yönetiminin, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ı, ABD'ye davet ederek hükümeti bölmeye çalıştığını iddia etti.

Gantz'ın ziyaretinin Netanyahu'nun onayı olmadan gerçekleştiğini belirten Smotrich yaptığı yazılı açıklamada, "ABD'nin, Gazze'deki savaşı durdurmaya ve Filistin devletini tanımaya çalıştığını herkes biliyor." ifadesinin kullandı.

GANTZ BIDEN'İN YARARINA ÇALIŞIYOR

Smotrich, Gantz'ın "zayıf halka" olduğunu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı evinde kabul ettiğini ve Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini pek çok kez dile getirdiğini ifade etti.

"ABD, Gantz vasıtasıyla İsrail hükümetini ve toplumunu bölmeye çalışıyor." suçlamasında bulunan Smotrich, Gantz'ın, Joe Biden yönetimi yararına çalıştığını ve onların (ABD) bir Filistin devleti kurma planını desteklediğini belirtti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...