ABD Başkanı Biden ve Zelensky telefonda görüştü

- Güncelleme:
ABD Başkanı Biden ve Zelensky telefonda görüştü

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre; ABD Başkanı Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ikilinin Ukrayna'nın Rusya saldırganlığına karşı kendisini koruması için destek hususunu ele aldığı kaydedildi. Biden'ın ABD'nin Ukrayna'ya olan sarsılmaz desteğini yinelediği açıklamada, ABD'nin Ukrayna'ya güvenlik, ekonomik ve insani yardım sağlamaya devam edeceğinin altı çizildi.

Açıklamada, Biden ve Zelenskiy'nin Ukrayna'nın Rusya'ya karşı saldırısını ve Rusya'daki gelişmeleri de ele aldığı aktarıldı.

BİR GÖRÜŞME DE TRUDEAU'YLA

Biden'ın Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yla da bir telefon görüşmesi yaptığı ifade edildi.

Bunun Rusya'daki mevcut gelişmeler ışığında müttefikler ve ortaklarla yürütülen yakın koordinasyonun bir parçası olduğu kaydedilen açıklamada, liderlerin Ukrayna'ya olan desteğini teyit ettiğine dikkati çekildi. AA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...