Rusya'daki darbe girişiminin ardından ABD'den ilk açıklama: Biden'ı bilgilendirdik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'daki darbe girişiminin ardından ABD'den ilk açıklama: Biden'ı bilgilendirdik

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeny Prigojin, Rus ordusuna savaş açıp halka darbe çağrısında bulundu. Ardından harekete geçen Prigojin, Ukrayna'dan sınırı geçerek Rusya topraklarına girdiği duyurdu. Rusya'da yaşanan bu gelişmelerle ilgili Beyaz Saray'dan açıklamada, "Olayları takip ediyoruz. Başkan Joe Biden da konuya ilişkin bilgilendirildi" ifadelerine yer verildi.

CNN'nin haberine göre, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adam Hodge, konuya ilişkin açıklama yaptı. Hodge, "Gelişmeleri takip ediyoruz. ABD Başkanı Joe Biden da konuya ilişkin bilgilendirildi." ifadelerini kullandı.

"MÜTTEFİK VE ORTAKLARLA GÖRÜŞECEĞİZ"

Sözcü Hodge, müttefikler ve ortaklarla Rusya'daki gelişmeleri görüşeceklerini bildirdi.

RUSYA'DAKİ OLAYLAR

Wagner'in Ukrayna'dan sınırı geçerek Rusya topraklarına girdiğini öne süren Prigojin, "(Rus) Savunma Bakanlığının bizi önlemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilsin. Yolumuza çıkan herkesi yok edeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

Wagner'in kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Bu durum üzerine Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı.

FSB, Rus güvenlik şirketi Wagner üyelerine, şirketin kurucusu Prigojin'in yakalanması çağrısında bulunmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Wagner'in kamplarına saldırı düzenlediği yönündeki iddialar yalanlanmıştı.

Moskova'da güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...