BM Genel Sekreteri'nden uyarı: Savaşın küresel yansımaları olacak

Düzenleyen:
BM Genel Sekreteri'nden uyarı: Savaşın küresel yansımaları olacak

DÜNYA Haberleri

BM Genel Sekreteri Guterres, savaş sebebiyle fiyatları hızla artan gıda, yakıt ve diğer temel gereksinimlerin bedellerinin gelişmekte olan ülkeler tarafından karşılanamayacağını söyleyerek, savaşın küresel yansımaları konusunda uyardı.

Sosyal medya hesbaından Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna'daki savaşın küresel yansımaları olacağı uyarısını yaparak, " "Halihazırda zorluk çeken gelişmekte olan ülkeler, fiyatları hızla artan gıda, yakıt ve diğer temel gereksinimlerini karşılayamaz." dedi.

GUTERRES GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE DİKKAT ÇEKTİ

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının sadece sivilleri etkilemekle kalmayacağı, küresel sonuçlarının da olacağı uyarısında bulundu.

Guterres, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ukrayna'daki savaş sadece sivilleri etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda küresel yansımaları olacak. Halihazırda zorluk çeken gelişmekte olan ülkeler, fiyatları hızla artan gıda, yakıt ve diğer temel gereksinimlerini karşılayamaz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...