BM'nin Gazze kararına Türkiye'den ilk açıklama: "İsrail gereğini bir an evvel yerine getirmeli"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BM'nin Gazze kararına Türkiye'den ilk açıklama: "İsrail gereğini bir an evvel yerine getirmeli"

Dünya Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde, Gazze Şeridi’nde Ramazan ayı boyunca kalıcı ateşkes kararı onaylanmasına Türkiye'den açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı İsrail'i kararın gereklerini yapmaya çağırdı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Filistin’de akan kanın durması yolunda ümit veren bir gelişmedir." dedi.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de katliam yapıyor. Ramazan ayında binlerce Filistinliyi açlığa mahkum eden İsrail'e karşı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, kalıcı ateşkes kararı aldı. BM, Gazze Şeridi’nde Ramazan ayı boyunca kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması kararını kabul etti. Karara ilişkin Türkiye'den ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı İsrail'i kararın gereklerini yapmaya çağırdı. Karara ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de açıklama geldi. Çelik, "Filistin’de akan kanın durması yolunda ümit veren bir gelişmedir." dedi.

BM'NİN ADIMI OLUMLU, İSRAİL KARARIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMELİ

BMGK'de kabul edilen ve Gazze'de acil ateşkes çağrısı yapan 2728 (2024) sayılı karar hakkındaki soruya yazılı cevap veren Keçeli, şu ifadeleri kullandı:

"BM Güvenlik Konseyi'nin, ramazan ayı boyunca Gazze'de acil ateşkes ilan edilmesini ve ayrıca Gazze'ye insani erişim sağlanmasını talep eden kararını olumlu bir adım olarak görüyoruz. Temennimiz, İsrail’in bu kararın gereklerini bir an evvel yerine getirmesidir"

Keçeli, Gazze’deki insani felaketin sona ermesi ve İsrail-Filistin meselesine kalıcı bir çözüm bulunabilmesi için uluslararası kamuoyunu İsrail’e karşı ortak bir tutum takınmaya çağırdı.

ÇELİK: AKAN KANIN DURMASI İÇİN ÜMİT VEREN GELİŞME

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, BM'nin Gazze'de acil ateşkes kararına sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Gazze'de acilen ateşkes sağlanması karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi'nde kabul edilmesi, Filistin’de akan kanın durması yolunda ümit veren bir gelişmedir.

Kuşkusuz bu karar, başta küresel vicdanı temsil eden Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere küresel vicdana kulak veren liderlerin yürüttükleri yoğun diplomasinin sonucudur.

Bu kararın, en kısa zaman "kalıcı" bir ateşkese yol açması gerektiğine inanıyoruz. "

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...