Cumhurbaşkanı Erdoğan aracı oldu, Rusya ve Ukrayna 200 esir takas etti

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan aracı oldu, Rusya ve Ukrayna 200 esir takas etti

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelensky ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 200 savaş esirinin bugün takas edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aracı olması ile Rusya ve Ukrayna 200 esiri takas etti. Cumurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Değişim savaşın sonlandırılması açısından önemli bir adım" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde gazetecilere ABD ziyaretini değerlendirdi. Konuşmasında, Türkiye'nin arabuluculuğunda gerçekleşen esir takasının savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu belirten Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında barışın tesisine yönelik çabalarının devam ettiğini dile getirdi.

ERDOĞAN'DAN PUTİN VE ZELENSKIY AÇIKLAMASI

Erdoğan, esir takasına imkan verdikleri için Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'ye teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu süreçte gayret gösteren bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" dedi.

ABD ziyareti kapsamında bir televizyon kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özbekistan'da Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldik ve onunla çok kapsamlı görüşmeler yaptık. Benim izlenimlerime göre, 200 esir taraflar arasındaki anlaşmaya göre takas edilecek. Şu anda işler yolunda gidiyor, oldukça iyi" demişti.

ABD'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Türkiye'nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen esir takasına ilişkin ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Sullivan, "Tahıl anlaşmasındaki liderliğinin yanı sıra, Ukrayna ve Rusya arasındaki esir takasındaki arabuluculuğu nedeniyle Türk hükümetine teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...