Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş çıkış! Rusya ile Ukrayna savaşmıyor, savaştırılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş çıkış! Rusya ile Ukrayna savaşmıyor, savaştırılıyor

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Erdoğan, Hindistan'daki G20 Zirvesi için bulunduğu Hindistan'dan geri döndü ancak etkisi devam ediyor. Cumhurbaşkanı, Rusya ile Ukrayna'nın savaştırıldığını ifade ederek, Türkiye'nin iki ülke arasında barış sağlanması için uğraştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük 20 ekonomisinin bir araya geldiği G20 Zirvesi’ne katıldı. Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen Zirve sona ermesine rağmen Erdoğan’ın söylediklerinin etkisi hala devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yabancı basın mensuplarıyla girdiği samimi diyalog kısa sürede sosyal medyada viral haline gelirken Rusya ile söyledikleri dikkat çekti. Erdoğan, kendisine yöneltilen “Ukrayna’nın saldırgan tutumu neden G20 bildirgesinde kınanmadı” sorusuna oldukça güçlü bir yanıt verdi. Erdoğan, “Sonuç bildirgesini niye konuşmuyorsunuz? Rusya’yı Ukrayna’yla çatıştırmaya devam edeceksiniz” diyerek Batılı ülkelerin iki ülkenin çatışmasından çıkar sağladığını ifade etti.

Erdoğan, cevabının devamında Türkiye’nin dünyada barışı istediğini ve bunun için de çağrıda bulunduğunu ifade ederek, “Rusya ile Ukrayna’yı arasında nasıl arabulucu olur da bunları barıştırırız, buna gayret ediyor” dedi. Cumhurbaşkanı’nın verdiği cevap, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşındaki özel, barışı arzulayan konumunu da gözler önüne serdi.

YABANCI GAZETECİLERLE SAMİMİ SOHBET

Sosyal medyada kısa sürede viral olan video kaydında, Erdoğan’ın yabancı basın mensuplarıyla samimi ve sıcak bir şekilde sohbet ettiği de görülüyor. Erdoğan, G20’nin nasıl geçtiğine yönelik soruya “güzel güzel” yanıtını verince yabancı bir gazeteci Türkçe “çok güzel” karşılığını verdi. Yabancı gazetecinin Türkçe konuşmasına şaşıran Cumhurbaşkanı, “çok güzel, Türkçeyi de öğrenmişsin” şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan, G20 Zirvesi süresince çok sayıda ülkenin hükümet ve devlet görevlileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...