Erdoğan, ABD yolcusu! BM'ye hitap edip, Miçotakis ile görüşecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erdoğan, ABD yolcusu! BM'ye hitap edip, Miçotakis ile görüşecek

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak için ABD'nin New York şehrine gidiyor. BM Genel Kurulu'na hitap edecek Erdoğan'ın BM Genel Sekreteri Guterres, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesi bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 78’inci Genel Kurul’una katılmak üzere ABD’ye gidecek. 17-21 Eylül tarihleri arasında New York’ta olacak Erdoğan, BM Genel Kurul’una hitap edecek. Erdoğan’ın Ukrayna’daki savaş, Karadeniz Tahıl Koridoru, terörle mücadele ve iklim değişikliği gibi önemli konulara değinmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres dahil olmak üzere çok sayıda devlet, hükümet ve kurum lideriyle görüşme gerçekleştireceği belirtiliyor. Erdoğan’ın Guterres ile görüşmesinde daha önce beraber çalıştıkları Tahıl Koridoru Anlaşması’nı yeniden ele alacakları ifade ediliyor.

Diplomatik kaynaklar, Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’de çok sayıda ortak alan bulabilecekleri ifade edilen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de bir görüşme planlandığını belirtiyor.

Erdoğan, ABD yolcusu! BM'ye hitap edip, Miçotakis ile görüşecek

MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile de ikili bir görüşme gerçekleştireceği duyuruldu. Görüşmede, iki ülkeden de gelen olumlu mesajlardan sonra Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin normalleşmesi için atılması düşünülen adımların ele alınacağı düşünülüyor. İki lider son olarak 12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki NATO Zirvesi’nde görüşmüşlerdi.

ERDOĞAN TEBRİK MESAJI PAYLAŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’taki temaslarının bir parçası olarak Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin (TASC) 6’ncı Gala Yemeği’ne onur konuğu olarak katılacak. Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel tebrik mesajı paylaşması bekleniyor. Etkinliğe Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da katılımının beklendiği öğrenildi.

Erdoğan, ABD yolcusu! BM'ye hitap edip, Miçotakis ile görüşecek

MEHMET ŞİMŞEK'E YOĞUN İLGİ 

New York’taki ziyarette ekonomi de gündeminde önemli bir yer alacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 19 Eylül sabahı dünyanın önde gelen fon ve portföy yöneticileri ile Goldman Sachs’ın düzenlediği 13’üncü Türkiye Yatırım Konferansı’nda buluşacak. Şimşek ile 100’den fazla iş adamının görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Ertesi gün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yabancı iş insanları ve yatırımcılarla buluşarak bir yuvarlak masa toplantısı yapması bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...