Kuzey Kore'de Güney Korelilere ağırlaştırılmış mübbet

Kaynak: AA
Kuzey Kore'de Güney Korelilere ağırlaştırılmış mübbet
DÜNYA Haberleri  / AA

İki Güney Kore vatandaşına, "Kuzey Kore devletini yıkmaya çalıştıkları" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Kuzey Kore'de Yüksek Mahkeme, iki Güney Kore vatandaşını ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.
Güney Kore vatandaşları Kim Kuk-gi ve Choe Chun-gil'in, "Kuzey Kore devletini yıkmaya çalışmak" ve "Güney Kore adına casusluk yapmaktan" suçlu bulunduğu bildirildi.
Kim ve Choe'ye verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis kararları, devlet televizyonundan duyuruldu.
Güney Koreli yetkililer, Kim ve Choe'nin casusluk yaptığı iddialarını reddederek, bu kişilerin serbest bırakılmasını talep etmişti.
Kuzey Kore, geçen yıl Eylül ve Aralık aylarında gözaltına alınan ikiliyi, Mart ayında basına tanıtmıştı.
Hapis kararlarının açıklanmasının, Güney Kore'nin başkenti Seul'de yeni BM insan hakları bürosunun resmi açılışıyla aynı güne denk gelmesi dikkati çekti.
Açılışa, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin ile yerel yetkililer katıldı.


Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...