Dünyanın gözü burada: Erdoğan'ın da katılacağı NATO Zirvesi toplanıyor

Düzenleyen:
Dünyanın gözü burada: Erdoğan'ın da katılacağı NATO Zirvesi toplanıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri operasyon sonrası NATO olağanüstü zirve toplantısı gerçekleştirecek. Bugün saat 17.00'da telekonferans yoluyla yapılacak olan ve son gelişmelerin ele alınacağı toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Rusya'nın dün sabaha karşı başlattığı Ukrayna harekatı sonrası gözler kritik NATO zirvesine çevrilmiş durumda. Rusya'ya yönelik atılan birçok yaptırım adımının ardından NATO devlet ve hükümet başkanları, son gelişmeleri ve güvenlik durumunu görüşmek üzere bugün 17.00'de telekonferans yoluyla bir araya gelecek.

ERDOĞAN DA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı NATO Olağanüstü Zirvesi'nde, liderler Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ve son gelişmeleri ele alacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi'nde Türkiye'nin Ukrayna'nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan, Rusya'nın başlattığı operasyona ilişkin, "Askeri harekatı kabul edilemez buluyor, reddediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Zirvede, Rusya'nın Minsk mutabakatlarını ortadan kaldıran bu saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edilmişti.

ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı ve son gelişmeler ele alındı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...