Yunan basını 3 başlıkta topladı: Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sonrası dikkat çeken analiz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Yunan basını 3 başlıkta topladı: Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sonrası dikkat çeken analiz

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM görüşmeleri için gittiği New York'taki Türkevi'nde Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etmiş, iki lider 'göç' konusunda birlikte çalışma mesajı vermişti. Görüşme sonrası Yunan basını, Yunan heyetinin 3 ana başlıkla ülkelerine döndüklerini belirterek temasların hızına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Dışişleri Bakanları Hakan Fidan ve Yorgo Gerapetritis'in de katılımıyla New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında bir araya gelmişti.

Bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüşen iki lider, olumlu havanın devam etmesini istediklerini belirterek 'göç' konusunda da beraber çalışacaklarını duyurmuştu. 

YUNAN HEYETİ TOPLANTIDAN "3 BAŞLIK İLE AYRILDI"

Görüşmeyi ele alan Yunanistan'ın en büyük gazetelerinden Kathimerini göre Yunan heyeti görüşmeden "3 ana başlık" ile ayrıldı.

Buna göre birinci başlık; "Türk tarafının normalleştirme sürecinin devamı için 'iyi bir ruh haline' sahip olmasıydı. Diplomatik kaynaklara göre Türk heyeti iki tarafı birbirine bağlayan temas çemberini genişletmeye ilgi duymuştu.

Yunan basını 3 başlıkta topladı: Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sonrası dikkat çeken analiz

"HIZLI BİR ŞEKİLDE KOŞACAĞIZ"

İkinci başlık ise görüşmelerin hızıydı. Temaslar hakkında bilgi sahibi bir kaynak Kathimerini'ye yaptığı açıklamada "Hızlı bir şekilde koşacağız" dedi.

Kathimerini, Miçotakis ve Erdoğan arasındaki görüşmede mevcut takvime uyulması ve varılabilecek anlaşmaların hazırlanması için iletişimin yoğunlaştırılması konusunda mutabık kalındığını yazdı.

Üçüncü madde ise iki ülkenin de görüşmede mutabık kaldığı şekilde göç krizi, sivil koruma alanlardaki iş birliği, ticaret ve yatırım gibi başlıklara ilişkin temasların, yıl sonundan önce bazı sonuçlar doğurması.

Bu konular arasında  yer alıyor.

KRİTİK ZİRVE 16 EKİM'DE

Kathimerini konuya ilişkin makalesinde "16 Ekim'de Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar ve mevkidaşı Alexandra Papadopoulou iki taraf arasında yeni bir siyasi diyalog sürecini başlatacak ve bu toplantıdan sonra anlaşma ihtimalinin gerçekçi olup olmadığı büyük ölçüde görülecek." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...