Cumhubaşkanı Erdoğan, New York'ta Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşecek!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhubaşkanı Erdoğan, New York'ta Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşecek!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki yoğun temasları devam ediyor. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i New York'ta bulunan Türkevi'nde kabul edecek. İki liderin, ülkelerarasında soruna neden olan pek çok konuyu ele alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak amacıyla geldiği ABD’nin New York şehrinde siyaset ve iş dünyasının önemli isimleriyle görüşmeler gerçekleştiriyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ve Elon Musk gibi önemli isimlerle görüşen Erdoğan'ın bugün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Ankara ile Atina arasında sıcak havanın yakalandığı bir dönemde gerçekleşecek görüşme, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği açısından önemli olduğu ifade ediliyor. Yunanistan ve Türkiye’de dikkatlerin üzerinde olacağı görüşme TSİ 18:00’da New York’taki Türkevi’nde gerçekleşecek. Görüşmenin Türkevi’nde yapılacak olması Yunanistan’da tepkilere neden olurken, görüşme sonrasında yapılacak açıklamalar merakla bekleniyor.

Yunanistan basınında görüşmeyle ilgili olarak "Bugünkü toplantıda Erdoğan'ın Aralık ayı başında Selanik'te düzenlenecek Yüksek İşbirliği Konseyi'ne katılacağının kesin olarak teyit edilmesi bekleniyor. İki tarafın tartıştığı konular arasında, Ege'deki tatbikatlara ilişkin moratoryumun uzatılması olasılığı da yer alıyor." İfadeleri kullanıldı.

Cumhubaşkanı Erdoğan, New York'ta Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşecek!

TAİK YEMEĞİNE KATILACAK

Erdoğan, Miçotakis ile görüşmesinden sonra ABD siyasetinde oldukça etkili olan Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları temsilcilerini kabul edecek. Erdoğan, dün de İsrail Başbakanı Netanyahu ile önemli bir görüşme gerçekleştirmişti.

Cumhurbaşkanı, günün ilerleyen saatlerinde ise geçtiğimiz aylarda başta savunma alanı olmak üzere çok sayıda işbirliği anlaşması imzalanan Malezya’nın Başbakanı Enver İbrahim’i kabul edecek. Erdoğan İbrahim ile görüşmesinden sonra Türk gazetecilerle ABD gezisini de değerlendireceği bir sohbet gerçekleştirecek.

Erdoğan, ABD’de son olarak da Türk-Amerikan İş Konseyi’nin (TAİK) düzenlediği akşam yemeğini katılacak.  

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...