Erdoğan-Netanyahu görüşmesi Yunan basınında! Enerji alanındaki işbirliğine vurgu yaptılar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erdoğan-Netanyahu görüşmesi Yunan basınında! Enerji alanındaki işbirliğine vurgu yaptılar

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile 9 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği görüşme Yunanistan'da yakın takip edildi. Yunan basını, Ankara ve Tel Aviv arasındaki yakınlaşmanın enerji alanındaki yansımaları olacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’nin New York kentine gerçekleştirdiği ziyarette çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan’ın gerçekleştirdiği görüşmeler, dünya basınında da geniş yankı bulurken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı tarihi görüşme, Yunanistan’da manşetlere taşındı.

YUNANİSTAN BASINI ENERJİ ALANINA DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan’ın Netanyahu’yla 9 yıl aradan sonra yüz yüze görüşmesini haberleştiren Yunan basını, iki ülke arasındaki enerji alanında işbirliği yapılmasına dikkatleri çekti. Yunanistan’ın önde gelen gazetesi Kathimeri, iki lider arasındaki görüşmeyi “Tarihi” olarak nitelerken, İsrail’den yapılan “iki lider ticaret, ekonomi ve enerji alanında karşılıklı ilişkileri geliştirmek için çalışıyor” açıklamasını yer verildi. Gazete, görüşmede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bozkurt’un da yer almasını, iki ülkenin Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve karbon arama ve geliştirme alanlarında işbirliği için fırsatlar arandığı olarak değerlendirildi.

Capitol.gr ise “Erdoğan ve Netanyahu, iki ülke ilişkilerinde yaşanan sıcak havanın olduğu bir dönemde New York’ta bir araya geldi” başlığıyla duyurduğu haberinde, bölgenin iki güçlü ülkesinin başta enerji olmak üzere çok sayıda alanda işbirliği yapmak istediklerini duyurdu. Gazete, liderlerin Suudi Arabistan ve İsrail arasındaki tarihi yakınlaşma çabalarını da görüştüklerini yazdı.

Erdoğan-Netanyahu görüşmesi Yunan basınında! Enerji alanındaki işbirliğine vurgu yaptılar

“BUZLAR ERİDİ”

Yunanistan’ın etkili gazetelerinde Protothema, “Netanyahu ve Erdoğan arasında buz eridi! İlk defa görüştüler: Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni sayfa” başlığıyla verdiği haberde, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı yapılan üst düzey ziyaretlerle geliştiğini bildirirken, İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog’un 2022 yılında Ankara’yı ziyaret ettiğini kaydetti. İki liderin, ülkeler arası ilişkilerin geliştirilmesini görüştüğünü, ayrıca bölgesel gelişmeleri de ele aldıkları ifade edildi. Gazete, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerin kısa bir tarihini de okuyucularına aktardı. Ayrıca, Türkiye ve İsrail’in kısa süre içerisinde enerji yataklarında arama faaliyetleri için çalışmalar yürütebileceğini bildirildi.

Capital haber sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yakında İsrail ve Türkiye’nin enerji alanında ortak adım atılacak” açıklamasını başlığına taşırken, iki liderin karşılıklı ziyaret için anlaştıklarına dikkat çekildi. Newsbomb adlı haber sitesi, iki liderin görüşmesinde Ortadoğu ve Türkiye-İsrail ilişkilerinin ağırlıklı olarak ele alındığını aktarırken, Ankara ve Tel Aviv’in enerji alanında işbirliği yapmak konusunda fikir birliğine vardığı aktarıldı.

Erdoğan-Netanyahu görüşmesi Yunan basınında! Enerji alanındaki işbirliğine vurgu yaptılar

ATİNA’DA ENDİŞE

Yunanistan, Mısır-İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile birlikte Doğu Akdeniz’de enerji faaliyetleri yürütmek için çalışmalar sürdürüyordu. Türkiye ile İsrail arasındaki yakınlaşma, Atina’da endişeye neden oluyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...