İsrail'in planı ortaya çıktı: Doğalgaz ihracatında rota Türkiye!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrail'in planı ortaya çıktı: Doğalgaz ihracatında rota Türkiye!

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avrupa ülkelerine ihraç edilecek doğalgaz için alternatif yollarla ilgili çalışmaya başlanması talimatını verdi. İsrail'in, en büyük açık deniz doğalgaz sahası olan Leviathan'dan Türkiye'ye deniz altından boru hattı uzatarak Avrupa'ya doğalgaz ihraç etmek istediği iddia edildi.

İsrail, Avrupa ülkelerine ihraç edilecek doğalgaz için alternatif yollar arıyor. İsrailli yetkililerin yaptığı çalışmalar sonucunda alternatif yollardan birinin Türkiye olduğu görüldü.

İsrail'in projesinin, İsrail'in en büyük açık deniz doğalgaz sahası olan Leviathan'dan Türkiye'ye deniz altından boru hattı uzatılması olduğu bildirildi.

HEDEF RUS GAZINA OLAN BAĞIMLILIĞI AZALTMAK 

Şarku'l Avsat'ın haberine göre, Önerilen boru hattı, kilit öneme sahip Türk-Avrupa boru hattını İsrail'deki, Mısır ve BAE gibi komşu bölgelerdeki bol gaz rezervlerine bağlamayı amaçlıyor.

Girişim, Avrupa'nın Rus gazına olan bağımlılığı azaltmayı hedeflediği bir dönemde bölgede alternatif doğalgaz kaynakları oluşturmayı hedefliyor.

ZİRVEDE BU KONU GÜNDEME GELECEK 

Öte yandan yine haberde; Netanyahu'nun, gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde bu konunun gündeme geleceği öne sürüldü.

 28 Temmuz’da Netanyahu'nun, Türkiye’ye gelmesi planlanmış ancak daha sonra sağlık sorunları nedeniyle bu ziyaret ertelenmişti.

Şarku’l Avsat’a konuşan siyasi kaynaklar, "Netanyahu, Erdoğan’ın Türkiye’den Avrupa’ya giden bir doğalgaz boru hattı istediğini biliyor. Netanyahu, Türkiye’nin bu adım için bazı maddi talepleri olmasını beklemeli." dedi.

ERDOĞAN, 'EN SAĞLIKLI PROJE' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Netanyahu'nun temmuzda yapılması planlanan Türkiye ziyareti öncesinde, "Burada zaten en sağlıklı proje, Türkiye üzerinden doğalgazın Avrupa’ya ulaşmasıdır. Yoksa Akdeniz’den Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatı maliyetleri itibarıyla çok fazla. Ama Türkiye’den olduğu zaman hem Türkiye olarak bunu kullanma noktasında karlı bir sürece girmiş olacağız hem de Avrupa’ya bu işin naklinde belli bir oran imkanımız olacak." demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...