Eurovision'da kriz büyüyor! İsrail 'siyasi' şarkıyla katılmanın yollarını arıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Eurovision'da kriz büyüyor! İsrail 'siyasi' şarkıyla katılmanın yollarını arıyor

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail, 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'na siyasi içerikli 'October Rain' şarkısıyla katılmanın yollarını ararken, izin verilmemesi gündeme geldi. İsrail ise geri adım atılıp atılmayacağını tartışıyor.

İsveç'in Malmö kentinde Mayıs ayında yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail krizi büyüyor. Bazı ülkeler İsrail'in katılımının engellenmesi için çağrıda bulunurken, İsrail ise siyasi içerikli bir şarkıyla katılmak istiyor.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre; Tel Aviv yönetimi Eurovision'a şarkıcı Eden Golan'ın seslendireceği 'October Rain' isimli şarkıyla katılmak istiyor. Söz konusu şarkıda Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de düzenlediği saldırılarda ölen İsrailli askerlere atıf yapıldığı belirtiliyor.

Eurovision'a daha önce siyasi mesajlar içeren şarkılarla katılmak isteyen ülkeler men edilmişti. Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) İsrail'in yarışmaya katılmayı planladığı şarkıyı incelediği ve uygunluğuna karar vereceği kaydedildi. EBU şarkıyı kabul etmezse İsrail'in yeni bir şarkı ile katılma hakkı bulunuyor.

İSRAİL ŞARKIYI DEĞİŞTİRMEYECEK

İsrail devlet televizyonu KAN'dan yapılan açıklamada ise siyasi mesaj içeren İsrail şarkısının reddedilmesi halinde şarkının değiştirilmeyeceği ve İsrail'in 'yarışmaya katılamayacağı' belirtildi. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, "İsrail'in Eurovision'a katılması önemli, akıllı olmak da önemli, sadece haklı olmak değil" ifadelerini kullandı.

'İSRAİL KATILMASIN' ÇAĞRISI

Öte yandan bazı ülkelerde ise Eurovision'a İsrail'in katılımının engellenmesi için sanatçılar ve siyasetçiler çağrıda bulunuyor.

Fransa'yı 2023'te temsil eden Fas asıllı Kanadalı şarkıcı La Zarra, İsrail'in men edilmesi çağrısında bulunarak, "Maalesef bir kez daha Filistin halkına yönelik katliamla, soykırımla, Batı Şeria ve Lübnan'da saldırılarla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

İsveç'te 1000 kişi imza toplayarak, İsrail'in yarışmadan men edilmesini talep etti.. Sanatçılar, İsrail'in katılımının engellenmemesi durumunda İsveç'in yarışmadan çekilmesini talep etti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...