Eurovision İsrail'i diskalifiye edebilir! Şarkı sözleri incelemeye alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Eurovision İsrail'i diskalifiye edebilir! Şarkı sözleri incelemeye alındı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eurovision 2024'te İsrail’in yarışacağı şarkı 7 Ekim saldırılarına işaret ettiği gerekçesiyle incelemeye alındı. Avrupa Yayın Birliği (EBU) eğer şarkının siyasi mesajlar içerdiği yönünde karar alırsa İsrail yarışmadan elenecek.

Her yıl Avrupa Yayın Birliği tarafından düzenlenen uluslararası şarkı yarışması Eurovision, bu sene de tartışmalarla başlıyor. 

İSRAİL DİSKALİFİYE OLABİLİR

Avrupa Yayın Birliği (EBU) yarışmaya katılan İsrail'in ´October Rain´ şarkısını siyasi mesajlar  içerdiği ve 7 Ekim saldırılarına işaret ettiği gerekçesiyle diskalifiye etmeyi düşünüyor.

Henüz inceleme aşaması devam ederken, EBU tarafından yapılan açıklamada İsrail devlet televizyonu Kan ile görüşmelerin devam ettiği belirtilerek "Bir şarkı, herhangi bir gerekçeyle kabul edilemez bulunduğunda, yarışma kurallarına uygun olarak yeni bir şarkı veya yeni şarkı sözleri sunma fırsatı verilir" denildi. 

Eurovision İsrail'i diskalifiye edebilir! Şarkı sözleri incelemeye alındı - 1. Resim

DW Türçe'nin haberine göre, siyasi olmayan bir yarışma olarak kendisini tanımlayan ve bu yıl 7 Mayıs'ta başlayacak Eurovision kuralı ihlal ettiği düşünülen ülkeleri diskalifiye etme hakkına sahip.

ŞARKIDA GİZLİ KOD OLDUĞU İDDİASI

Öte yandan Eden Golan'ın seslendireceği´October Rain´isimli parçada yer alan "Nefes alacak hava kalmadı", "Hepsi iyi çocuklardı, her biri" gibi ifadelerin 7 Ekim saldırılarında sığınaklarda saklanan insanlara işaret ettiği iddia edilmiş, şarkıda "çiçeklere" vurgu yapıldığı, bunun da savaşta ölenler için kullanılan bir kod olduğu öne sürülmüştü.

İSRAİL'DEN TEPKİ

Tartışmaların ardından İsrail Kültür Bakanı Miki Zohar diskalifiye ihtimalini "skandal" olarak değerlendirirken şarkının ise halkın ve ülkenin duygularını yansıttığını öne sürdü.

Eurovision İsrail'i diskalifiye edebilir! Şarkı sözleri incelemeye alındı - 2. Resim

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...