Gazze'de açlıktan ölen çocuk sayısı artıyor! 15 çocuk can verdi, 6'sı ölümün eşiğinde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İnsanlık dramının yaşandığı Gazze'de bir çocuk daha dünyanın gözü önünde açlıktan can verdi. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, toplam 15 çocuğun açlıktan öldüğünü, 6 çocuğun ise ölümün pençesinde olduğunu duyurdu.

Bu utanç tüm insanlığa yeter... Katil İsrail'in gıda ve yardım girişini engellediği Gazze'de açlık giderek artıyor. Filistinlilerin artık füzelerle değil açlıktan öldüğü Gazze'de yaşanan dram giderek büyüyor. İnsani felaketin yaşandığı Gazze'de çocuklar açlıktan ölmeye devam ediyor.

AÇLIKTAN ÖLEN ÇOCUK SAYISI 15'E ÇIKTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yetersiz beslenme nedeniyle 2 çocuğun daha hayatını kaybettiğini, açlıktan ölen toplam çocuk sayısının 15'e yükseldiğini açıkladı.

Gazze'de açlıktan ölen çocuk sayısı artıyor! 15 çocuk can verdi, 6'sı ölümün eşiğinde - 1. Resim

6 ÇOCUK DAHA ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYA

Kudra, 6 çocuğun daha her an açlıktan ölebileceği uyarısında bulundu.

Kudra, "İşgalci İsrail, Gazze halkına karşı yeni bir savaş başlattı, o da aç bırakma savaşıdır. İsrail'in aç bırakma savaşı neticesinde ölümler özellikle çocuklar arasında artıyor ve yoğun bakımda açlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya kalan çok sayıda çocuk var." dedi.

İNSANİ FELAKET YAŞANIYOR

İsrail ordusunun 149 gündür sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

İsrail ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 30 bini yaralı sayısının 70 bini aştığı, enkaz altında binlerce kişinin kaybolduğu belirtiliyor. İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda Gazze'de 152 sağlık kuruluşunu hedef alarak 31 hastaneyi hizmet dışı bıraktı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...