Hayvanseverler tepkili: Polonya'da kediler 'istilacı yabancı tür' ilan edildi

Düzenleyen:
Hayvanseverler tepkili: Polonya'da kediler 'istilacı yabancı tür' ilan edildi

DÜNYA Haberleri

Evcil kedilerin bilimsel adı olan 'Felis catus', bu ayın başlarında Polonya'daki bilim enstitüsü veri tabanına 'istilacı yabancı tür' olarak eklendi.

Polonya'daki bilim enstitüsü, hayvanseverlerin tepkisini çekecek bir karar imza attı. Enstitü, ulusal 'istilacı yabancı türler' veri tabanına, kuşlara ve diğer memelilere verdikleri zarar sebebiyle evcil kedilerin de eklendiğini açıkladı.

Tepki çeken karar sonrası Polonya Bilimler Akademisinin internet sitesinde bir blog yazısı yayınlandı. Kedilerin kuşlara ve diğer vahşi hayatlara verdiği zarara değinen blog yazısı fikir ayrılıklarını körükledi.

Enstitüde biyolog olan Wojciech Solarz, "Halktan böyle bir tepki beklemiyorduk. İnsanlar diğer kedilere ötenazi çağrısında bulunulmuş gibi yanlış izlenim oluşturan bazı medya raporlarından etkilenmiş. Kediler, 10.000 yıl önce Orta Doğu'nun büyük uygarlıklarının beşiğinde evcilleştirildi ve bu türler kesinlikle bilimsel bir bakış açısıyla Avrupa'ya yabancı hâle getirildi. Polonya'da her yıl 140 milyon kuşu öldürdükleri için kedileri yabancı istilacı türler arasına dâhil ettik" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...