Hizbullah'tan İsrail'e kamikaze İHA ve füzelerle saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hizbullah'tan İsrail'e kamikaze İHA ve füzelerle saldırı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki karşılıklı saldırılar devam ediyor. Son olarak Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail mevzilerini kamikaza İHA ve füzelerle vurduğunu duyurdu.

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail mevzilerine düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Savaşçılarımız, Mayan Baruch yerleşim yerinde konuşlanmaya hazırlanan bir grup siyonist işgal askerini kamikaze İHA ile direkt hedef aldı" denildi.

Sınırdaki bazı İsrail mevzilerinin de füzelerle hedef alındığı belirtilen açıklamada, İsrail askerlerinden ölen ve yaralananların olduğu kaydedildi.

İSRAİL HAVA VE TOPÇU ATEŞİ İLE SALDIRDI

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre de İsrail ordusu sınır beldelerine bir dizi hava ve topçu ateşi ile saldırılar düzenledi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise Lübnan'da Hizbullah'a ait bazı hedeflerin vurulduğu belirtilerek, saldırılara ilişkin görüntülere yer verildi.

İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 222 Hizbullah mensubu, 45 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...