Hollanda bütün koronavirüs tedbirlerini kaldırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hollanda bütün koronavirüs tedbirlerini kaldırdı

DÜNYA Haberleri

Hollanda'da hükümet, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında test yapma ve karantina dahil tüm tedbirlerin kaldırıldığını duyurdu.

Hollanda'da, pandemi bitmesine rağmen Covid-19 tedbirleri devam ediyordu. Hükümet bugün bununla ilgili bir karar aldı. Salgın Yönetim Ekibi (OMT) ve Sosyal Etki Ekibi'nin (MIT) tavsiyesi üzerine ülkede bütün koroan tedbirleri yürürlükten kaldırıldı.

"COVID ARTIK SIKINTILARA YOL AÇMIYOR"

Hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre semptomu olanların test yapma zorunluluğu, poztif çıkanların da karantina zorunluluğu kalktı. Çok az sayıda kişinin Covid-19 sebebiyle ciddi rahatsızlık yaşadığı belirtilirken "Covid-19 artık önemli sosyal ve ekonomik problemlere yol açmıyor" ifadesi kullanıldı.

"TOPLUM BAĞIŞIKLIK KAZANDI"

Sağlık Bakanı Ernst Kuipers de "Son tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte çabuk unutamayacağımız özel bir dönemi geride bırakmış olduk" şeklindeki değerlendirmede bulundu. Kuipers, aşı ve hastalığın daha önceden geçirilmesi yoluyla toplumun bağışıklık kazandığı vurgulandı. Bakan Ernst Kuipers, yeni doz aşılamanın yapılmayacağı, belediyelere bağlı aşı ve test merkezlerinin kapatılacağını kaydetti.

ÜLKEDE YAKLAŞIK 23 BİN KİŞİ KORONADAN ÖLDÜ

Hollanda'da ilk olarak 27 Şubat’ta İtalya’nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinden dönen birinde rastlanan Covid-19 sebebiyle bu güne kadar yapılan testlerin 8 milyon 600 bin 120'si pozitif çıkarken 22 bin 992 kişi hayatını kaybetmişti.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...