İki yüzlü İsveç! LGBT'ye tepki bile yasak, Kur'an yakmak serbest

- Güncelleme:
İki yüzlü İsveç! LGBT'ye tepki bile yasak, Kur'an yakmak serbest

Dünya Haberleri

Tevrat yakma çıkışı sonrasında İsveç makamlarının paniğini hatırlatan İsveç Nüans Partisi Başkanı Mikail Yüksel “LGBT karşıtı gösteri düzenlemenin yasak olduğu ülkede Kur’ân yakmak serbest” dedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - İslam dünyasını ayağa kaldıran Kur’ân-ı Kerim yakma provokasyonu sonrası geri adım atan İsveç’in NATO üyeliğini elde etmesi hâlinde ülkede İslam ve Türk karşıtı adımları atmasından endişe ediliyor.

İsveç Nüans Partisi Başkanı Mikail Yüksel, genel anlamda ülkede Müslümanların özelde ise Türklerin ciddi mağduriyetler yaşadığını söyledi. Mikail Yüksel “Türkiye’deki bir yakınımıza para göndersek terör finansmanı zırvalığı ile takibe uğruyoruz. Bütün hesaplarımız bloke ediliyor. Diğer yandan FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine herhangi bir kısıtlama getirilmiyor. Son alçak olay sonrası İsveç yönetimi bu eylemi kınadı. Diğer yandan Emniyet teşkilatı Munika isimli şahıs hakkında nefret suçu işlemekten dava açtı. Hükûmet düzeyinde Türkiye’ye iş birliği açıklamaları yapılıyor. Taleplerin karşılanacağı ve uyum yasalarının çıkarılacağı taahhüt ediliyor. Diğer yandan Kur’ân yakan provokatörlere ya da terör örgütlerine moral ve maddi destek veriliyor. Tevrat yakma girişiminde İsveçli bütün birimler teyakkuza geçmişti. Hâlihazırda LGBT karşıtlığı ile ilgili hiçbir söz ya da eyleme izin vermiyorlar. Tam bir çifte standart var. Maşerî (toplumsal) vicdanları yaralayan faaliyetlerle ilgili resmî düzeyde dünyanın en ikiyüzlü politikası yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

“Seçim döneminde Erdoğan karşıtlarını desteklediler” ifadelerini kullanan Mikail Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim ana vatan ile kurduğumuz diyaloğu, buradaki İslami kurum ve faaliyetleri, yakınlarımıza yolladığımız parayı sorun eden İsveç, geçtiğimiz seçimde Erdoğan karşıtlarını açıktan fonladı. Türkiye’den İsveç’teki herhangi bir camiye bağış ülkenin içişlerine müdahale olarak görülüyor. Ancak Erdoğan’ı devirmek için muhaliflere ciddi miktarda fon ayırmak demokratik hak oluyor. Aynı şeyi Türkler yapınca ‘ya terör finansmanı ya da kara para aklama’ kapsamına alınıp resmî yaptırımlara maruz kalıyor.

HERKESİN GÖZÜ ANKARA’DA

Şu an buradaki bütün Müslümanların gözü Ankara’da. Şayet bu noktada Ankara geri adım atarsa benzer provokasyonların Avrupa geneline yayılma riski var. Bütün kesimler için Türkiye’nin tavrı önemli ve bağlayıcı.

Mikail Yüksel’e göre gelinen nokta itibarı ile mücadele cephesi daha fazla genişletilmeli ve bağlayıcı, caydırıcı adımlar atılmalı. 
Uluslararası İlişkiler alanında önemli isimlerden Prof. Dr. Aylin Ünver Noi “Her şeyden önce bu sadece Türkiye’nin meselesi olarak görülmemeli. İsveç aslında bütün İslam dünyasını karşısına alıyor” vurgusu yaptı. 

Yaşanan gerilimde üçüncü taraf etkisinin de önemli olduğunu hatırlatan Noi “İsveç’te sağ ve sol blok Türkiye ve İslam karşıtlığı yanında NATO üyeliğini sabote konusunda ittifak hâlinde. Diğer yandan küresel güç odaklarının hesapları da işleyişi etkileyen bir diğer faktör. Doğal akış mümkün olsa İsveç’in AB içerisindeki rolü açısından iki ülkenin de ciddi kazanımlar elde etmesi mümkün. Ayrıca iyi ilişki trafiği oradaki Türk ve Müslümanlar açısından da önemli bir sigorta niteliği taşır. İsveç’in NATO’ya daimî üye olması durumunda Türklere ve Müslümanlara karşı tutumu ile birlikte terör örgütlerine tanıdığı tolerans da farklılık arz edebilir. Aksi ihtimal de yok değil elbette ancak Ankara, hükümetler düzeyinde bu ihtimale karşı sağlam ve sürekliliği olan anlaşmalar yapmaya, taahhütler almaya çalışıyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...