İran medyası duyurdu: Hark Adası'nda patlama sesleri
İran'ın Basra Körfezi'nin kuzeyindeki Hark Adası ile Hürmüz Boğazı yakınındaki Cask kenti çevresinde patlama sesleri duyulduğu bildirildi. İran basını, Hark Adası yakınlarında küçük bir petrol tankerinin ABD füzesiyle hedef alındığını öne sürdü.
İran basını, Hark Adası ile Cask kenti yakınlarında patlama sesleri duyulduğunu aktardı.
Hark Adası’nda patlama seslerinin adada yer alan limanlara yakın bir bölgeden geldiği belirtilirken Cask kentinde duyulan seslerin denizden geldiği ifade edildi.
"ABD PETROL TANKERİNİ HEDEF ALDI" İDDİASI
İsrail'in i24 televizyonu, bir Amerikalı yetkiliye dayanarak, ABD'nin İran'a ait petrol tankerlerini hedef aldığını ileri sürdü.
İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'nda yer alan haberde ise, ABD'nin Hark Adası'na 6,4 kilometre (4 mil) mesafede bulunan küçük bir petrol tankerini füzeyle hedef aldığı ve tanker personelinin tahliye edildiği belirtildi.
Haberde, saldırı sonucu herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bilgisi yer aldı.
