İran'da eski Cumhurbaşkanı Haşimi'nin kızı protestolara katıldığı için tutuklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İran'da eski Cumhurbaşkanı Haşimi'nin kızı protestolara katıldığı için tutuklandı

DÜNYA Haberleri

İran’ın eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani’nin Faize Haşimi Amini protestolarına katıldığı için tutuklandı.

İran'da Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolarla ilgili geçen ay gözaltına alınan İran'ın eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi, “rejim karşıtı faaliyet yürütmek” ve “kamu düzenini bozmak” suçlamalarıyla tutuklandı.

İran'da eski Cumhurbaşkanı Haşimi'nin kızı protestolara katıldığı için tutuklandı

AMİNİ GÖSTERİLERİNE DESTEK VERDİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Amini’nin hayatını kaybetmesiyle başlayan gösterilere destek verdiği ve kışkırttığı gerekçesiyle 27 Eylül’de gözaltına alınan Faize Haşimi tutuklandı. İran Yargı Erki Kurumu Sözcüsü Mesud Setayeşi yaptığı açıklamada, Haşimi’nin “rejim karşıtı faaliyet yürütmek” ve “kamu düzenini bozmak” suçlamalarıyla geçici olarak tutuklandığını belirtti. Haşimi’nin daha öncede rejim karşıtı faaliyetleri nedeniyle 15 ay hapis cezası aldığını kaydeden Setayeşi, şu an için Haşimi’nin geçici tutuklama emriyle tutuklu olduğunu, dosyanın savcılıkta olduğunu ve mahkemeye sevk edileceğini söyledi.

SON ÜÇ GÜNDE GÖZALTINA ALINAN BİN 700 KİŞİ SERBEST KALDI

Amini protestolarında son üç gün içerisinde gözaltına alınan kişilerden bin 700’ünün serbest bırakıldığı belirtilmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...