İran'dan ilk misilleme! İsrail'e ait gemiye el koydular

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Ajanslar

İsrail'in Şam'da İran konsolosluğuna gerçekleştirdiği saldırı sonrası ilk misilleme geldi. İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı yakınlarında İsrail'e ait bir gemiye el koydu. Öte yandan İran'ın ilk hamlesine İsrail kanadından, "İran saldırganlığından korumak için hazırlıklarımızı artırdık. Karşılık vermeye de hazırız. Bölgede gerilimi daha fazla tırmandırmaya devam ederse sonuçlarına katlanacak" açıklaması geldi.

İsrail'in İran konsolosluğuna yönelik düzenlediği hava saldırısı sonrası Orta Doğu'da nefesler tutuldu. Dünya basınında "48 saat içinde savaş başlayabilir" uyarıları yankılanırken, İran'dan ilk hamleyi yaptı.

İRAN ORDUSU İSRAİLLİ GEMİYE EL KOYDU!

İran medyası, Devrim Muhafızları Ordusu’nun Hürmüz Boğazı yakınlarında İsrail'e ait ticari bir gemiye helikopterle operasyon gerçekleştirdiğini aktardı.

Ordu, baskın sonrası gemiye el koydu.

İran'dan ilk misilleme! İsrail'e ait gemiye el koydular - 1. Resim

İSRAİL: SONUÇLARINA KATLANACAK

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlenen baskın sonrası şu sözlerle tehdit savurdu:

"İran bölgede gerilimi daha fazla tırmandırmaya devam ederse sonuçlarına katlanacak. İsrail yüksek alarm durumunda. İsrail'i İran saldırganlığından korumak için hazırlıklarımızı artırdık. Karşılık vermeye de hazırız."

İran'dan ilk misilleme! İsrail'e ait gemiye el koydular - 2. Resim

GEMİ PORTEKİZLİ BİR İŞ ADAMINA AİT

İsrail ordu radyosu da X Platformundan yaptığı açıklamada "İran güçlerinin Hürmüz Boğazı yakınında saldırdığı geminin bir kısmı büyük olasılıkla İsrail'e aittir." ifadelerine yer verdi.

Portekiz bandıralı konteyner gemisinin İsrailli milyarder iş adamı Eyal Ofer'e ait Zodiac Grubu’na bağlı “MSC Aries” olduğu belirtildi.

İran'dan ilk misilleme! İsrail'e ait gemiye el koydular - 3. Resim

İRAN KONSOLUSLUĞU SALDIRISI

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenleyerek, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkilinin ölümüne yol açtı.

Saldırıda ayrıca 6 Suriyeli de can verdi.

İran'dan ilk misilleme! İsrail'e ait gemiye el koydular - 4. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Misafir13 Nisan 2024 22:20

İran asla israil ile savaşmaz her zamam ki gibi İslam ın parçalanması içün ön ayak oluyor

Sonraki Haber Yükleniyor...