İsrail ordusu El-Megazi Kampını bombaladı, ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in topyekün abluka altına aldığı Gazze'ye yönelik saldırıları aralıksız olarak devam ediyor. İşgal güçlerinin hedefi ise yine siviller oldu. Savaş uçakları Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Megazi Kampı ile Refah'ın batısındaki bir eve bomba yağdırdı, ölü ve yaralılar var

 İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar sürüyor. İsrail ordusu, bütün dünyanın tepkisine rağmen Filistinli sivilleri katletmeye devam ediyor. Son olarak Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Megazi Kampı ve Refah kentinin batısındaki bir ev hedef alındı. Saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. 

İşgal güçleri El-Megazi Mülteci Kampını bombaladı, ölü ve yaralılar var - 1. Resim

Filistin resmi ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde İsrail savaş uçaklarının gece saatlerinde El-Megazi Kampı'na hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Saldırıda en az iki Filistinlinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı ifade edildi.

İşgal güçleri El-Megazi Mülteci Kampını bombaladı, ölü ve yaralılar var - 2. Resim

WAFA'nın haberinde İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında bulunan Sultan Mahallesi'nde de bir eve hava saldırısı gerçekleştirdiği kaydedildi.

İşgal güçleri El-Megazi Mülteci Kampını bombaladı, ölü ve yaralılar var - 3. Resim

Saldırıda ölen ve yaralananların bulunduğu bildirildi.

İşgal güçleri El-Megazi Mülteci Kampını bombaladı, ölü ve yaralılar var - 3. Resim

Haberde ayrıca İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin ortasındaki Deyr el-Belah'a da bir dizi hava saldırısı düzenlediği, Zeytun Mahallesi'nin güneyindeki bölgelerin topçu birlikleri tarafından hedef alındığı belirtildi.

İşgal güçleri El-Megazi Mülteci Kampını bombaladı, ölü ve yaralılar var - 5. Resim

BM YETKİLİLERİNDEN UYARI: GAZZELİLER ARTIK AÇLIĞA DAHA FAZLA DAYANAMAZ 

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi’nde açlık ve kıtlığın önlenmesi çağrısını tekrarladı. Lazzarini, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Siyasi iradenin yokluğunda Gazze’de insan eliyle meydana getirilen kıtlığın üstesinden gelmek oldukça büyük bir zorluk” ifadesini kullandı. Lazzarini, Gazze’de ateşkes sağlanması, insani yardımın ulaştırılması için daha fazla kara girişinin açılması ve UNRWA’nın bir an önce Gazze’nin kuzeyine erişimine izin verilmesinin, hayat kurtarmaya ve kıtlığı önlemeye yardım edeceğini kaydetti. BM yetkilisi “Zaman aleyhimize işliyor. Gazze’deki Filistinli siviller daha fazla dayanamaz” ifadeleriyle durumun ciddiyetini vurguladı. Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulunda “İnsan Güvenliği” konusuna yapılan oturumda konuştu. Belirsizliğin ve çalkantının arttığı bir dönemden geçildiğini belirten Guterres “İnsan güvenliği ifadesini duyduğumda, Gazze’de hiçbir güvenliği olmayan, açlıktan, hastalıktan ve amansız İsrail bombardımanından umutsuzca korunmaya çalışan 2 milyon insanı düşünüyorum” dedi. Hiçbir şeyin Gazze’deki Filistin halkının toplu olarak cezalandırılmasını haklı gösteremeyeceğini kaydeden Guterres, geçen hafta BM Güvenlik Konseyinde alınan “Gazze’de acil insani ateşkes, rehinelerin bırakılması ve insani yardımların arttırılması” yönündeki kararın uygulanması çağrısında bulundu.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 33 BİNİ AŞTI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 33 bini aştığını, yaklaşık 80 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...