İskoçya Başbakanı'ndan 'Gazze' isyanı: Dünyanın yeter demesi için daha kaç çocuk ölecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İskoçya Başbakanı'ndan 'Gazze' isyanı: Dünyanın yeter demesi için daha kaç çocuk ölecek?

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze'ye kanlı saldırılarını sürdürürken İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, yoğun bombardıman altında olan şehirde iletişimin tamamen kesildiğine dikkat çekerek, "Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" dedi.

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırıların dozunu her gün biraz daha artırıyor. İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara operasyonlarını da genişlettiğini duyurarak sivillere 'Güneye gidin çağrısı' yaparken, şehirde son 21 günün en ağır bombardımanı yaşanıyor.

İletişim alt yapısının vurulması ile 2 milyon kişi ile irtibat tamamen kesilirken İskoçya Başbakanı Yusuf, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşıla yaşananlara isyan etti.

"SADECE GECEYİ SAĞ ATLATABİLMELERİ İÇİN DUA EDİYORUZ"

Gazze'nin yoğun bombardıman altında olduğunu, telekomünikasyonun kesildiğini ve neredeyse 3 haftadır bu bölgede mahsur kalan ailesine ulaşamadıklarını belirten İskoçya Başbakanı, "Sadece geceyi sağ geçirmeleri için dua edebiliyoruz. Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" ifadesine yer verdi.

İskoçya Başbakanı'ndan 'Gazze' isyanı: Dünyanın yeter demesi için daha kaç çocuk ölecek?

YUSUF'UN AİLESİ GAZZE'DE MAHSUR KALDI

Yusuf, 9 Ekim'de yaptığı açıklamada, Filistinli eşinin annesi ve babasının Gazze'de mahsur kaldığını bildirmişti.

Hamza Yusuf, Gazze'ye hasta ziyaretine giden eşinin ailesinin çatışmalar başlayınca bölgede mahsur kaldıklarını belirtmişti.

İsraillilerin, kendilerine ülkeyi terk etmelerini söylediğini ancak ülkeden çıkmalarının mümkün olmadığını ifade eden Yusuf, İngiltere Dışişleri Bakanlığının güvenli geçiş garantisi veremeyeceğini kaydetmişti.

Yusuf'un, Gazze'de mahsur kalan kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla, 13 Ekim'de paylaştığı videoda, gözyaşlarına hakim olamamış ve "İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor?" ifadelerini kullanmıştı.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASINDA SON DURUM

İsrail-Hamas çatışması 21 gündür tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna karşılık önce Gazze'yi abluka altına alan İsrail ardından sivil, çocuk demeden hastane, cami ayrımı gözetmeden şehre bomba yağdırdı. 21 gündür aralıksız süren bombardımanda binlerce sivil hayatını kaybetti,1 milyondan fazla Filistinlini yaşadığı Gazze harabeye döndü. 

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldü, 5 bin 132 İsrailli yaralandı.

GAZZE'DE CAN KAYBI 7 BİN 326'YA YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 38'i çocuk, 1726'sı kadın ve 414'ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 110 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...