İsrailli bakandan 6 bin sivilin öldürülmesine "İnsanları hedef almıyoruz" savunması

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrailli bakandan 6 bin sivilin öldürülmesine  "İnsanları hedef almıyoruz" savunması

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Gazze'ye bomba yağdıran İsrail ordusu çoğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce sivilin ölümüne sebep oldu. İsrail Dışişleri Bakanı, ülkesinin uluslararası hukuka uygun davrandığını ve "insanları hiçbir zaman hedef almadığını" iddia etti.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısı sonrası İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ni hedef aldı. Peş peşe havalanan savaş uçakları okul, kilise, cami, ev, hastane ayırt etmeksizin her yeri vurdu. 18 gündür bombaların yağdırıldığı bölgede çoğu kadın ve çocuk binlerce sivil hayatını kaybetti. İsrailli bakandan hayatını kaybeden sivillerle ilgili sözleri dikkat çekti. 

"HİÇ BİR ZAMAN İNSANLARI HEDEF ALMADIK"

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, AA muhabirinin "ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de sivilleri korumak için çatışmaya 'insani ara' verilmesi gerektiğini söyledi. Siz bu teklif hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu cevapladı.

İsrail'in bölgeye insani yardım, su, gıda ve ilaç sağladığını iddia eden Cohen, "Biz hiçbir zaman insanları hedef almadık." dedi.

Erkek, kadın ve çocukların hedef alınmadığını savunan Cohen, "Sadece Hamas teröristlerini hedef alıyoruz." diye konuştu.

Cohen, İsrail'in uluslararası hukuka göre hareket ettiğini ileri sürdü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...