İsrail, Kadir Gecesi'nde Doğu Kudüs'e 3 bin 600 polis görevlendirecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, Kadir Gecesi'nde Doğu Kudüs'e 3 bin 600 polis görevlendirecek

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ordusu yarın gerçekleşecek olan Kadir Gecesi nedeniyle on binlerce kişinin Mescid-i Aksa'ya gelmesini beklerken, Doğu Kudüs'te 3 bin 600 polisi görevlendireceğini açıkladı.

İsrail ordusu Gazze'de kan dökmeye devam ediyor.

Ramazan ayında da saldırılara devam eden İsrail, her cuma polisleri Doğu Kudüs'e yönlendirerek Gazze halkının ibadetlerini engelliyor.

Son olarak İsrail polisi, yarın işgal altında bulunan 3600 ek polis görevlendirilmesiyle Doğu Kudüs'teki personel sayısının artırılacağını duyurdu.

İsrail, Kadir Gecesi'nde Doğu Kudüs'e 3 bin 600 polis görevlendirecek - 1. Resim

Mescid-i Aksa'ya on binlerce kişi bekleniyor

Yarın hem ramazan ayının son cuması hem de Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi. Bu gecede on binlerce kişinin ibadet etmek için Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

İsrail polisi açıklamasında, "Yarın (cuma günü) kentte 3 bin 600 polis görevlendirilecek." ifadesi kullanıldı. Polislerin görevlendirilmesinin cumartesi gününe kadar devam edeceği ifade edildi. 

Açıklamada, polislerin Kudüs'ü çevreleyen geçiş noktalarında, işgal atındaki Doğu Kudüs'te ve Eski Şehir'in ara sokaklarında görev yapacağı ve uygulamanın cumartesi sabahına kadar devam edeceği kaydedildi.

Polis ayrıca geçen hafta Mescid-i Aksa bölgesinde 23 Filistinliyi gözaltına aldığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...