Kanada Başbakanı Trudeau'dan Kiev'e sürpriz ziyaret: Karşı saldırıya ışık yaktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kanada Başbakanı Trudeau'dan Kiev'e sürpriz ziyaret: Karşı saldırıya ışık yaktı

DÜNYA Haberleri

Kanada Başbakanı Trudeau, Ukrayna'ya sürpriz ziyarette bulundu. Ukrayna lideri Zelenskyy ile görüşen Trudeau, uzun süre beklenen karşı taarruzun başlayabileceğine dair işaretler verirken Ukrayna'nın Rusya'ya karşı olan mücadelesini de desteklediğini yineledi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kiev'e yaptığı sürpriz ziyarette Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy ile görüştü. Trudeau, uzun zamandır beklenen bahar karşı taarruzunun başlayabileceğine dair işaretler verdi.

Trudeau, Kiev'de şehit Ukrayna askerlerine çelenk bıraktıktan sonra Kanada'nın Rusya'ya karşı olan mücadelesine desteğini yineledi. 

KYİV'DEKİ ELÇİLİK YENİDEN AÇILDI

Ziyaret, geçen yıl Şubat ayında Rusya'nın işgale başlamasından bu yana ikinci habersiz ziyareti oldu.

Trudeau en son bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce Ukrayna'ya gitti ve burada Kiev'deki Kanada Büyükelçiliğini yeniden açtı ve savaşın başlamasından bu yana ilk kez Zelenskyy ile yüz yüze görüştü.

UKRAYNA İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Cumartesi günü "ağır çatışmaların" sürdüğünü söyledi. Ayrıntı vermedi, ancak Rus kuvvetlerinin "kendilerini savunduğunu" ve Ukrayna'nın güneyindeki Herson ve Zaporizhzhia bölgelerine hava ve topçu saldırıları düzenlediğini söyledi.

Bu arada İngiltere savunma bakanlığı Cumartesi günü, Perşembe sabahından bu yana ülkenin doğusunda ve güneyinde "önemli Ukrayna operasyonları" olduğunu ve bazı bölgelerde kazanımlar elde edildiğini bildirdi.

Kaynak: The Epoch Times

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...