Kritik zirve sonrası Lavrov'dan dünyaya yaptırım mesajı: Öyle bir şey yapacağız ki...

Düzenleyen:
Kritik zirve sonrası Lavrov'dan dünyaya yaptırım mesajı: Öyle bir şey yapacağız ki...

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü zirvesi tam 1,5 saat sürdü. Kritik zirve sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Savaşta Ukrayna'yı sorumlu tutan Lavrov, “Kiralık savaşçıları da teşvik edenler bundan sorumlu olacaktır." ifadelerini kullanarak dünyaya tepki gösterdi. Aynı zamanda Batı'nın yaptırımlarına tepki gösteren Lavrov, "Bir daha Batılı iş ortaklarına ihtiyacımız olmayacak. Yaptırımları siyasi saldırganlığın bir parçası haline getirdiler" dedi.

Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı sona erdi. Kritik zirve sonrası bakanlardan önemli açıklamalar gelmeye başladı. 

ZİRVE SONUÇSUZ KALDI 

Zirve sonrası Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov kameraların karşısına geçti. İki dışişleri bakanı birbirini suçlarken Antalya Zirvesi'nden 'barış' çıkmadı. 

“ŞARTLAR OLUŞURSA MASAYA OTURABİLİRİZ”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Putin ile masaya oturma çağrısına cevap veren Lavrov, şartların oluştuğu takdirde görüşmenin yapılabileceğini duyurdu.

Kritik zirve sonrası Lavrov'dan dünyaya yaptırım mesajı: Öyle bir şey yapacağız ki...

“KRİZİ ÖYLE BİR ÇÖZECEĞİZ Kİ...” 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD ve Batı'nın yaptırım kararlarına çok sert tepki göstererek, "Krizi öyle bir çözeceğiz ki bir daha Batılı iş ortaklarına ihtiyacımız olmayacak" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...