ABD'den korkutan 'Rusya' uyarısı: Kimyasal silah kullanabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den korkutan 'Rusya' uyarısı: Kimyasal silah kullanabilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal ya da biyolojik silah kullanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 15. gününde devam ederken Rus ordusunun saldırıları hız kesmeden sürüyor. Rus birlikleri düzenledikleri hava saldırılarında dün akşam saatlerinde bir çocuk hastanesini vurdu ve 17 kişi yaralandı.

Ukrayna üyelik için AB'ye yaptığı başvurundan istediği yanıtı alamazken ABD'den Rusya'ya ilişkin korkunç bir uyarı geldi. Beyaz Saray, Rusya'nın kimyasal silah kullanabileceğini söyledi.

'AKLA HAYALE SIĞACAK BİR TARAFI YOK'

Ukrayna'da ABD'nin biyolojik silah laboratuvarları olduğu ve kimyasal silah geliştirdiği şeklindeki yanlış iddialarını not aldıklarını belirten Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Çin'in de bu komplo teorilerini dile getirdiğini görüyoruz. Bunun akla hayale sığacak bir tarafı yok." ifadesini kullandı.

Psaki bu iddiaların da Rusya'nın uzun dönemli dezenformasyon kampanyalarından biri olduğunu belirterek ABD'nin Kimyasal Silahlar Anlaşması ve Biyolojik Silahlar Anlaşmasındaki yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve bu tür silahları geliştirmediğini söyledi. 

RUS MUHALİF VE ESED ÖRNEĞİ

Rus muhalif Aleksey Navalny'ın zehirlenmesinde kimyasal silah kullanan ülkenin Rusya olduğunun altını çizen Psaki, "Suriye'de sürekli kimyasal silah kullanan Esed rejimini desteklemeye devam eden de Rusya, uluslararası hukuk yok sayarak uzun süredir biyolojik silah geliştiren de Rusya." değerlendirmesini yaptı.

'YANILTMA OPERASYONUNA KARŞI GÖZÜMÜZÜ AÇIK TUTMALIYIZ'

Tüm bunların Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşı için ürettiği bahaneler olduğunu savunan Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, "Rusya şu anda da yanlış iddialarda bulunuyor ve görünen o ki Çin de bu propagandayı destekliyoruz. Şimdi Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal ya biyolojik silah kullanma ya da bu silahları kullanmak için yanıltma operasyonu düzenleme ihtimaline karşı hepimiz gözümüzü açık tutmalıyız." uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...