Macron, İsrail'i uyardı! 'Güvenliğiniz kalıcı olmayacak ve Hamas'ı bitiremeyeceksiniz'

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Macron, İsrail'i uyardı! 'Güvenliğiniz kalıcı olmayacak ve Hamas'ı bitiremeyeceksiniz'

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BAE'de düzenlenen COP28 İklim Zirvesi’nde İsrail-Hamas arasındaki savaşa ilişkin konuştu. İsrail için Filistinlilerin hayatı pahasına elde edilecek bir güvenliğin kalıcı olmayacağını vurgulayan Macron "Hamas'ın tamamen yok edilmesinin mümkün olduğuna inanan kimse var mı? Eğer (hedef) böyleyse savaş 10 yıl sürer" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28), Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde düzenlendi. Konferansa Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da katıldı. Burada basın toplantısı düzenleyen Macron, İsrail'in "Hamas'ı yok etme hedefi"ni sorgulayarak bunun ikna edici olmadığı mesajını verdi.

"BU SAVAŞ 10 YIL SÜRER"

Fransız lider "İsrail yönetiminin hedeflerini ve nihai amacını daha açık şekilde tanımlaması gereken dönemdeyiz. Hamas'ın tamamen yok edilmesinin mümkün olduğuna inanan kimse var mı? Eğer (hedef) böyleyse savaş 10 yıl sürer" dedi.

"İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ KALICI OLMAYACAK"

"İsrail için Filistinlilerin hayatı pahasına elde edilecek bir güvenliğin kalıcı olmayacağını" vurgulayan Macron "Gelin hep birlikte aklı başında olalım. İsrail'in kendini savunma hakkı var fakat bu uluslararası hukuk çerçevesinde olmalı ve siviller hedef alınmamalı. Fransa için cifte standart yok, bütün hayatlar eşit" ifadelerini kullandı.

ATEŞKES İÇİN KATAR'A GİDİYOR

Gazze'deki saldırıların yeniden başlamasından çok endişe duyduğunu belirten Emmanuel Macron, yeni bir ateşkesin başlatılması çabalarına yardımcı olmak üzere Katar’a gideceğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...