Macron'dan Türkçe paylaşım: Türkiye ile çalışmalarımız sürecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Macron'dan Türkçe paylaşım: Türkiye ile çalışmalarımız sürecek

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ve Fransa'nın Ukrayna'dan tahıl ihracatının devamı için çalışmayı sürdüreceğini belirtti. Macron, konuyla ilgili Twitter'dan Türkçe açıklamada bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi'nde ikili görüşme sırasında çektirdikleri fotoğrafı önce Fransızca ardından Türkçe açıklamayla paylaştı.

Macron'dan Türkçe paylaşım: Türkiye ile çalışmalarımız sürecek

"İHRACATLAR ENGELSİZ DEVAM EDECEK"

Ukrayna'daki savaşın dünyada açlık risklerini artırmakta olduğunu vurgulayan Macron "Türkiye ve Fransa, ihracatların engelsiz şekilde sürmesi için çalışmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

TAHIL KRİZİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİTİRMİŞTİ

Öte yandan, Rusya-Ukrayna ile başlayan tahıl krizi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarıyla giderilmişti. Erdoğan, yürüttüğü diploması sonrası Rus lider Putin'in onayıyla Ukrayna'dan tahıl koridoru açılmıştı. Ancak bir süre sonra Putin, Batı'nın sözünde durmayıp tahıl ürünlerinin çoğunu Afrika'daki yoksul ülkeler yerine kendilerine aldığını iddia etmişti. Ardından da anlaşmayı iptal etmişti. Bu durum sonrası dünya çıkmaza girerken düğüm yine Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde çözüldü. Erdoğan, Putin'i telefonla arayarak anlaşmanın sürmesi için ikna etti.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...