Macron'un suratına haykırdı! Kenya lideri Ruto'dan dolar ve IMF çıkışı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Uzun yıllardır toprakları sömürülen Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tarihi ayar verdi. Macron'un suratına haykıran Kenya lider, dolar kullanmak istemediklerini söyledi.

Yüzyıllardır yer altı kaynakları sömürülen Afrika, artık baş kaldırıyor. Kenya Devlet Başkanı William Ruto, bu konuda sert çıkışlarıyla ön plana çıkıyor. Uzun bir süredir Afrika ülkelerinin kendi aralarında yaptıkları ticarette ABD dolarını kullanmamaya çağıran Kenya Devlet Başkanı William Ruto, sömürgeci Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u adeta sorguya çekti.

DOLAR YERİNE YEREL PARA

Paris'te en az 40 devlet ve hükümet başkanı iki gün süren Yeni Küresel Finansal Pakt Zirvesi’nde konuşan Ruto, “Afrika ülkeleri neden kendi aralarında yaptığı ticarette dolar kullanmak zorunda? Yerel para birimleriyle ticaret yapabilmeliyiz.” dedi. Zirveye katılan Ruto, Afrika'nın finansal özgürlüğe sahip olması gerektiğini söyledi.

MACRON’UN SURATINA HAYKIRDI

Sık sık Kenya'nın ticaret için dolara olan bağımlılığını azaltma planından bahseden Ruto, küresel finans kuruluşlarını adil politikalara sahip olmaya çağırdı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u karşısında adeta haykıran Ruto, “Artık IMF ve Dünya Bankası istemiyoruz. Yönetimin ve gücün birkaç kişinin elinde olmadığı yeni bir finansal mimariye ihtiyacımız var. Yeni bir eşitler örgütü. İşler ileriye değil, geriye doğru gidiyor. Bizi duymuyorsun.” diye konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...